Caută
  • ANBCT

Ziua Internațională a Bucătarilor, sărbătorită în premieră la Brașov

Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism (ANBCT), în parteneriat cu Asociația Guerrilla Cooking Brașov și American Hotel Academy Brașov, organizează, pentru prima dată în România, în Brașov, Ziua Internațională a Bucătarilor.


„În fiecare an, pe 20 octombrie, sărbătorim Ziua internațională a bucătarilor. Acest moment a fost creat de Chef dr. Bill Gallagher în anul 2004. Worldchef s-a angajat să folosească această zi pentru a sărbători o meserie nobilă, întotdeauna amintindu-și că este o datorie permanentă a bucătarilor să transmită cunoștințele și abilitățile culinare următoarei generații, sentiment de mândrie și angajament față de viitor”, a explicat președintele Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism, Ștefan Bercea.

În ultimii doi ani, evenimentul a fost orientat și către copiii din întreaga lume, învățându-i despre importanța unei alimentații sănătoase, prin găzduirea de ateliere de divertisment.


„Tendința super-eroului este un fenomen global pentru băieți și fete. Interesul față de super-eroi continuă până la maturitate și astfel se pot bucura și de această temă. Pentru a face mâncarea și pregătirea unor alimente sănătoase distractive și interesante pentru copii, vom comunica #superputeriile# (avantajele) pe care le au alimentele sănătoase, beneficii care îi vor menține puternici, sănătoși și îi vor face să se simtă ca super-eroii pe care îi iubesc. Copiii vor descoperi o listă întreagă de alimente sănătoase și vor afla despre beneficiile unor mese combinate folosind ingrediente de bază: broccoli, portocală, măr, morcov, castravete și spanac. De exemplu: broccoli îi va oferi copiilor o burtă foarte sănătoasă deoarece conține fibre”, a precizat managerul de proiect, Adrian Neag.