Caută
  • ANBCT

World Chefs Tour Against Hunger – WCTAH 2011

Actualizată în: 26 Ian. 2019

Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism are, în perioada 20 – 31 august 2011, privilegiul şi plăcerea de a lua parte la World Chefs Tour Against Hunger – WCTAH. Evenimentul de amploare mondială este organizat şi susţinut de compania sud-africană BIDVEST şi Asociaţia mondială a bucătarilor (World Association of Chef Societies – WACS).


Echipa României este formată din : Ştefan Bercea – Maestru în Arta Culinară, Petrişor Tănase – Maestru în Arta Culinară, Cezar Munteanu – Maestru în Arta Culinară, Constantin Ungureanu – Maestru în Arta Culinară. Aceştia vor ateriza în data de 21 august pe aeroportul internaţional Johannesburg sau Tambo din Africa de Sud, de unde vor fi conduşi la hotelul Sandton. Acolo vor petrece primele 3 zile, după care vor pleca la hotelul Riverside, lângă oraşul Vanderbijlpark, pe malul râului Vaal, într-o atmosferă specifică spaţiului african, unde vor lua parte la evenimentul culinar pentru 4 zile. Cazarea, mesele şi transportul vor fi suportate de Bidvest, Asociaţia bucătarilor sud-africani (South African Chefs Association – SACA) şi WCTAH.


În scrisoarea de invitaţie sunt specificate clar două obiective majore ale evenimentului, primul se referă la colectarea unei sume de bani cât mai mare cu scopul de a hrăni cât mai mulţi copii africani neprivilegiaţi, iar al doilea obiectiv, poate cel mai impotant, vizează promovarea globală a evenimentului şi creşterea gradului de conştientizare privind nevoia acută de a atenua sărăcia şi foametea de pe continentul african, obiective tangibile de către maeştrii bucătari invitaţi să participe la eveniment.


Acest tur împotriva foametei este la cea de-a treia ediţie în Africa de Sud, precedat de cel din 1993 şi cel din 2003, ambele evenimente pline de succes. Susţinătorul principal al acestui eveniment este Dr. Bill Gallagher, cel care a fondat şi turul original din 1993, alături de fostul preşedinte SACA – Martin Kobald. Invitaţia a fost extinsă tuturor membrilor WACS, printre care ANBCT este principalul membru din România. Se aşteaptă câte 4 participanţi din fiecare ţară, la turnir luând parte asociaţii de bucătari din 32 de ţări : Africa de Sud, Anglia, Arabia Saudită, Australia, Austria, Canada, China, Egipt, Elveţia, Germania, Hong Kong, Insulele Filipine, Irlanda, Regatul Bahrain, Luxemburg, Malaesia, Mauritania, Mozambic, Nigeria, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, Republica Macedoniană, România, Rusia, S.U.A., Singapore, Slovenia, Thailanda, Tanzania şi Tirolul de Sud. Ca sumă finală, sunt aşteptaţi aproximativ 250 de maeştri bucătari din toată lumea care să-si arate măiestria şi compasiunea în lupta împotriva foametei.


În ceea ce priveşte organizarea, o parte dintre bucătarii prezenţi vor participa de-a lungul turului la parade, festivaluri culinare şi demonstraţii gastronomice în toată zona Africii de Sud. Evenimentul va culmina cu o cină festivă în cadrul Galei Bidvest, unde diferite obiecte vor fi scoase la licitaţie pentru o colectare adiţională de fonduri.