top of page
banner UFC.png
  • Poza scriitoruluiANBCT

Tema de farfurie - Bocuse d'Or Europe 2022, Budapesta 23 - 24 martie

Bocuse d'Or Europe, selecția europeană a prestigiosului concurs care dezvăluie stelele în ascensiune ale gastronomiei mondiale, va avea loc în Ungaria, în cadrul Sirha Budapest, pe 23 și 24 martie. Tema de farfurie a concursului a fost anunțată astăzi celor 19 echipe selectate. Candidații și asistenții lor vor trebui să pună la cale un fel de mâncare vegetariană pe bază de cartofi, unul dintre principalele ingrediente ale bucătăriei maghiare.


Paul Bocuse, legenda gastronomiei franceze

Trei soiuri de cartofi Magyarországon készült ("made in Hungary") vor fi puse la dispoziția participanților: Coronada - un produs de înaltă calitate cu un conținut scăzut de carbohidrați, Anuschka - un produs consumat de obicei în salate, și Madison - folosit în general sub formă de chipsuri. Acești cartofi sunt cultivați în nisipul din Alföld ("câmpie"), o câmpie împărțită între partea de est și cea de sud a țării, și sunt plantați și recoltați manual.


Aceste produse trebuie să fie identificabile atât din punct de vedere vizual, cât și al gustului și să fie însoțite de un sos, un suc sau un bulion. Bucătarii vor trebui să sublimeze acest produs de sezon într-o rețetă de primăvară și legume, în care singurele proteine animale admise vor fi ouăle de găină și produsele lactate. Acest fel de mâncare va fi servit cald celor 14 membri ai juriului.


Anunțat candidaților la sfârșitul anului, căpriorul (Roe Deer) un alt produs-cheie al bucătăriei locale, reprezintă tema principală a acestei ediții din 2022. Ambele teme reflectă cultura gastronomică a țării gazdă: un amestec de tradiție și inovație inspirat de diversitatea popoarelor și culturilor din bazinul carpatic.


Conținutul tuturor evenimentelor pentru acest campionat european este acum oficial, iar echipele intră într-o fază intensă de pregătire până în ziua Z.

Bocuse d'Or România a fost acceptata in marea familie Bocuse d'Or incepand cu anul 2021, cand a fost semnat parteneriatul de catre domnul Laurenţiu Mâță, Director de Comunicare si Evenimente ANBCT Romania. Asociatia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism - România este acum parte integranta din Bocuse d'Or România, iar proiectul de planificare la editiile viitoare deja a fost pus in miscare de catre echipa domnului Laurenţiu Mâță.


Mai multe informatii gasiti la www.bocusedor.ro

88 afișări0 comentarii
bottom of page