Caută
  • ANBCT

Selectie pentru participarea la Jocurile Olimpice Culinare 2020

Actualizată în: Ian. 29

Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism din România, unicul organism care reprezintă activitatea gastronomică din România în cadrul Asociației Mondiale a Societăților de Bucătari WORLDCHEFS, organizează în perioada 23 august – 26 septembrie 2019 selecția echipei naționale de seniori care va reprezenta România la Jocurile Olimpice Culinare ce se vor desfășura la Stuttgart-Germania în perioada 14-19 februarie 2020.

Orice bucătar sau cofetar/patiser, membru al Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism din România - A.N.B.C.T – poate să se înscrie în cursa pentru ocuparea unuia din locurile echipei naționale de bucătari seniori a României.


Echipa Națională de Seniori va fi alcătuită din 6 membrii titulari – 5 bucătari și 1 cofetar/partiser – și 4 ajutoare – 3 bucătari și 1 cofetar patiser.


Regulementul de desfășurare a Jocurilor Olimpice Culinare poate fi consultat pe adresa : IKA2020_NM_Senior_National.pdf


În vederea selecționării membrilor echipei naționale de seniori, Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism din România a aprobat în cadrul ședinței Consiliului Director din data de 12 august 2018 regulamentul de desfășurare a selecției ce se va organiza în perioada 23 august – 26 septembrie 2019 după următorul program:

  • 23 august – 14 septembrie 2019 – înscrierea concurenților pentru preselecție conform regulament atașat

  • 14 – 19 septembrie 2019 – analizarea și jurizarea înscrierilor și anunțarea finaliștilor

  • 25 - 26 septembrie 2019 – selecția finală a echipei naționale de seniori , organizată în parteneriat cu sponsorul oficial SELGROS România, în cadrul Centrului Gastronomic ARENA BUCĂTARILOR Brașov

  • 01 noiembrie 2019 – 30 ianuarie 2020 – antrenamentele echipelor naționale de seniori și juniori în cadrul Centrului Gastronomic ARENA BUCĂTARILOR Brașov oferit de catre partenerul nostru principal SELGROS.

Doritorii se pot înscrie pe adresa office@anbct-romania.ro trimițând următoarele :

  • Propunere de meniu complet pentru cele 2 probe Restaurantul Națiunilor și Chefs Table, conform cerințelor din regulamentul Jocurilor Olimpice Culinare,

  • CV-ul profesional, cu menționarea competițiilor și a rezultatelor obținute,

  • 2 poze dupa preparatele – la Restaurantul Națiunilor – 1 preparat cald din pește / și / sau crustacee și / sau fructe de mare cu garnituri. La Chefs Table – 1 preparat din cotlet de miel și pulpă de miel (ca preparat servit), cu garnituri și decor în conformitate cu standardele nutriționale moderne.


Rezumat:


-14 septembrie 2019 - data limită de înscriere

-19 septembrie 2019 – anunțarea finaliștilor

-25-26 septembrie 2019 – desfășurarea selecției finale la Centrul Gastronomic ARENA BUCĂTARILOR Brașov , prima zi pentru proba Restaurantul Națiunilor și a doua zi pentru Chefs Table.







REGULAMENTUL OLIMPIADEI CULINARE

14-19 Februarie 2020


Pagina 1

Pagina 2

Pagina 3

Pagina 4

0 afișare
  • Facebook Clean