Caută

România la competiția internațională S.Pellegrino Young Chef 2019-2020

Competiția S. Pellegrino Young Chef 2019-2020, un proiect internațional care își propune să descopere și să promoveze talentele tinere din bucătărie.

Etapa regională Italia – Europa de Sud Est va avea loc pe 21 octombrie 2019, la Milano.

Zece finaliști regionali au fost selectați de ALMA în conformitate cu Regulile de Aur ale competiției. Aceștia se vor confrunta cu ocazia unei competiții regionale de gătit , unde fiecare piesă culinară va fi evaluată de un juriu format din 7 chefi în conformitate cu aceste Reguli de Aur. Decizia juriului se va finaliza prin selectarea celui mai bun tânăr bucătar capabil să reprezinte regiunea Italia - Europa de Sud-Est la nivel global.

România este reprezentată la această finală regională de Roxana Blenche – mentor Cezar Munteanu si Diana Teodora Drăghici – mentor Adi Hădean.Regiunea Italia și Europa de Sud-Est cuprinde Italia, România, Slovenia și Croația, toate reprezentate în juriul ales pentru acestă finală regională.

Un element de noutate al acestei ediții a S. Pellegrino Young Chef este posibilitatea ca bucătarii să fie însoțiți de un bucătar-mentor la alegerea lor (în edițiile anterioare doar câștigătorii finalelor regionale au fost însoțiți de mentori). Aceasta este o inițiativă importantă care permite tinerilor bucătari să primească sfaturi și sprijin prețios în rafinarea rețetelor și tehnicilor lor, dar și să le pregătească mai bine pentru competiție .

În afară de alegerea finalistului vor fi alocate încă trei premii la aceste Finale Regionale. Acestea sunt: ​​Premiul „Fine Dining Lovers Food for Thought”, Premiul San Pellegrino pentru Responsabilitate Socială și Premiul Acqua Panna pentru Conexiune în Gastronomie.

Pe lângă reprezentantele României, în această finală regional mai concurează:

  • Luca