top of page
banner UFC.png
banner.png
348824527_215552291260607_6553731018223536286_n.jpg
  • Poza scriitoruluiANBCT

Rezultat de excepție obținut de echipa reprezentativă a României la Chefs Global Challenge

Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism din România , membru cu drepturi depline WorldChefs, înființată în anul 1971 ca asociație profesională reprezentativă pentru activitatea gastronomică din România, a participat în perioada 16-19 februarie 2019 la semifinalele europene ale competitiei Global Chefs Challenge.


Echipa reprezentativa a Romaniei a castigat trei medalii de argint la Chefs Global Challenge

Worldchefs – World Association of Chefs Societes a fost înființată în anul 1928 la Sorbona - Paris de către venerabilul August Escoffier - primul președinte al asociației mondiale. Global Chefs Challenge este competiția gestionată exclusiv de catre WorldChefs. Prezența României la Global Chefs Challenge este o dovadă a aprecierii de care se bucură asociația națională ANBCT Romania în cadrul WorldChefs.


La ediția din acest an organizată la Rimini, în cadrul evenimentului internațional Campionati della Cucina Italiana, România a fost prezentă în toate cele trei categorii de competiție: Global Chefs Challenge – prin echipa formată din Mocan Emanuel și Alin Vădean, Global Pastry Chefs Challenge Chefs – prin echipa formată din Flavian Andrei Dobre și Alexandru Ștefan și Global Young Chefs Challenge – prin Alin Vădean.


În competiție au participat , pe lângă România, încă 14 țări - Slovenia, Belgia, Țara Galilor, Malta, Letonia, Macedonia, Spania, Portugalia, Italia, Norvegia, Cehia, Scoția, Suedia și Ungaria


Prestația deosebită, experiența, preparatele, tehnicile de lucru aplicate au determinat juriul internațional să acorde medaliile de argint si locul 2 la fiecare categorie de concurs reprezentanților României.


După o prestație de excepție, doar o foarte mică diferență de puncte i-a despărțit pe români de medaliile de aur. De fapt medaliile de argint câștigate sunt de un adevărat AUR, prin profesionalismul de care au dat dovadă pe parcursul competiției, prin rafinamentul și gustul preparatelor de concurs.


Aceste rezultate vin ca o încununare a muncii de peste 2 ani de zile a bucătarilor și patiseri români, în condițiile în care finanțarea pregătirii și participării României în competițiile gastronomice puternice din lume este asigurată de asociația națională prin eforturi proprii, eforturi ale participanților individual și prin susținerea asigurată de sponsori inimoși.


  

Mulțumim tuturor sponsorilor care au făcut posibilă pregătirea, deplasarea, cazarea și participarea delegației Romaniei formată din membri ANBCT Romania : Ștefan Bercea – președintele A.N.B.C.T. România, Mocan Emanuel, Alin Vădean, Flavian Andrei Dobre și Alexandru Ștefan – concurenți și Adrian Neag – project manager al A.N.B.C.T. România, la un concurs de anvergură cum este "Global Chefs Challenge" : Microgreens Romania, Gio's - Uniforme Profesionale, Taverna Racilor,️ Guerrilla Cooking, Aromitalia, Chocovic, Eurocas Romania și️ Mr Cannoli.


Implicarea partenerilor comerciali este esențială și necesară în dezvoltarea de proiecte educaționale, competiționale și de reprezentativitate a breslei bucătarilor și cofetarilor în societate!


Unul dintre obiectivele pe termen mediu și lung este, de asemenea, implicarea autorităților în susținerea și promovarea profesioniștilor din gastronomie în vederea promovării artei culinare românești pe plan local, regional, național și internațional.


Rezultatele excelente obținute de bucătarii și cofetarii români – adevărați ambasadori ai gastronomiei românești – parte a patrimoniului cultural imaterial al României – au venit și pe fondul revigorării începute anul trecut a activității asociației naționale.


Articol realizat de catre Adrian Neag


552 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page