banner UFC.png
  • ANBCT

Reteta: Cozonac ca la Predeal.

Daca doriti sa incercati de sarbatori o reteta de cozonac pufos, va propunem sa incercati reteta "Cozonac ca la Predeal", o reteta recomandata de Maestrii Bucatari din Romania.


Cozonac ca la Predeal

 

Ingrediente


Aluat:

Faina

1 Kg

Lapte

500 ml

Galbenusuri

10 buc

Zahar

350 gr

Unt 82%

200 gr

Ulei

100 ml

Sare

10 gr

Drojdie proaspata

50 gr

Coaja rasa de lamaie si portocala

Baton de vanilie

Umplutura:

Nuca

250 gr

Albusuri

8 buc

Zahar

150 gr

Ciocolata

100 gr

Rahat

100 gr

Stafide

100 gr

Cacao

50 gr

Rom

50 ml

Peparare:


Se face plāmādeala-drojdia cu o linguritā de zahar se amstecā bine, se adaugā o lingurā de faina si trei linguri de lapte cāldut si se lasa sā creascā. Untul se topeste si se amestecā cu uleiul. Laptele se amestecā cu rāzātura de lamâie si portocalā si māduva de la pāstaia de vanilie si se incālzeste. Galbenusurile se freacā cu zahārul pânā se obtine o cremā. Fāina care a fost cernutā de mai multe ori, se pune intr-un vas pentru frāmântat. Se face un cuib in mijloc unde se pune plāmādeala, crema de galbenusuri, sarea si laptele. Se frāmântā timp de 30 min. Treptat se adaugā untul. Se lasa la dospit o orā, apoi se mai framântā putin si se impacheteazā si se mai lasa incā 30 minute la dospit.

  • Umplutura1: se coace miezul de nucā la cuptor apoi se macinā si se amestecā cu pudra de cacao ,ciocolata taiatā cubulete si albusurile bātute spumā.

  • Umplutura2: stafidele se inmoaie in rom si se amestecā cu rahatul tāiat cubulete. Fiecare cozonac este format din douā rulouri:unul cu umplutura1 si unul cu umplutura2!

Se imparte aluatul in patru parti care se intind ,se umplu si se impletesc câte douā. Se pun in tāvi cu hârtie de copt,se ung cu ou batut si se coc la 160*C cam o orā.


Poftā bunā!

433 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate