top of page
banner UFC.png
banner.png
348824527_215552291260607_6553731018223536286_n.jpg
  • Poza scriitoruluiANBCT

Restaurantele, cluburile sau localurile în care se vinde mâncare şi băuturi alcoolice vor fi închise

Actualizată în: 18 mar. 2020

Toate restaurantele, cluburile sau localurile în care se vinde mâncare şi băuturi alcoolice vor fi închise. Este, totuşi permisă vânzarea room-service, drive-in sau livrare la client.

 

Informare COVID – 19 – Grupul de Comunicare Strategică, 17 martie, ora 22.00


MĂSURI GENERALE, VALABILE PE TERITORIUL NAȚIONAL, PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII NOULUI TIP DE CORONAVIRUS


Prin ordonanță militară, au fost luate următoarele decizii:

  • Se suspendă activitatea de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, în spațiile destinate acestui scop din interiorul sau exteriorul locației.

  • Este permisă organizarea de către unitățile economice de profil a activităților de comercializare a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop, precum cele de tip „drive-in”, „room-service” sau livrare la client.

  • Se suspendă toate activitățile culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală, realizate în spații închise.

  • Se interzice organizarea și desfășurarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane, în spații deschise.Organizatorii evenimentelor organizate și desfășurate în spații deschise, ce presupun participarea a maximum 100 de persoane, sunt obligați să dispună măsuri care să asigure distanța de minimum 1 metru între participanți.

  • Conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 3,5t au obligația ca, în punctul de trecere a frontierei, să aibă asupra lor și să poarte mijloace individuale de protecție, precum dezinfectant, mănuși, mască pentru față și să prezinte documente care atestă traseul de deplasare până la destinație.

  • Conducătorii de autovehicule menționați anterior, care sosesc din „zone roșii” sau „zone galbene” ori au tranzitat aceste zone, nu se supun măsurilor de carantină sau izolare, dacă la prezentarea în punctul de trecere a frontierei nu manifestă simptomatologie asociată infecției cu coronavirusul SARS-CoV-2.

  • Ansamblele și subansamblele echipamentelor medicale fabricate în România pentru beneficiari din afara teritoriului național nu fac obiectul restricțiilor la export.Se suspendă toate zborurile efectuate de operatori economici aerieni spre Spania și din Spania către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile.

  • Măsura intră în vigoare începând cu data de 18.03.2020, ora 18.00, ora României.Se prelungește măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Italia și din Italia către România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 23 martie 2020.

  • Aceste măsuri nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, precum și aterizărilor tehnice necomerciale.

In invitam pe toti angajatii din bucatarii, cofetarii, brutarii, patiserii si macelarii, sa semneze imediat petitia lansata de catre Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism: "Bucătarii, Cofetarii, Patiserii, Brutarii si Măcelarii cer ajutorul Guvernului României"


https://www.petitieonline.com/anbct_romania

1.029 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page