Caută
  • ANBCT

Regulile care vor fi impuse clienților pe terasele restaurantelor și barurilor

Mesele de pe terasele restaurantelor și barurilor trebuie amplasate la o distanță de cel puțin 2 metri una de alta, cu un culoar liber între ele de 1,5 metri cu tot cu scaune, clienții vor fi obligați să poarte mască de protecție doar în anumite zone, nu și la masă, iar numărul de clienți aflați la o masă va fi limitat la 6-8 persoane, sunt normele finale stabilite de Organizația Patronală a Hotelurilor și. Restaurantelor din România (HORA) cu Guvernul.


Normele au fost definitivate și urmează să fie lansate în perioada imediată, a declarat pentru Profit.ro Dragoș Petrescu, Presedinte HORA și proprietar al lanțului de restaurante City Grill.


Acum au fost stabilite și regulile pe care atât clienții, cât și angajații localurilor trebuie să le respecte.



Noile reguli

  • depărtarea meselor la cel puțin 2 metri una de alta

  • stabilirea unui culoar liber de 1,5 metri între mese, cu tot cu scaunele din jurul lor. Adica între scaunul de la o masă și cel mai apropiat de la masa vecină să fie 1,5 metri.

  • va fi obligatorie purtarea măștilor de către personal

  • clienții vor fi obligați să poarte măști doar în zonele de confluență, atunci când se ridică de la masă și merg la toaletă sau la bar sau se întâlnesc cu alți clienți de la mesele vecine. La masa lor nu trebuie să poarte mască.

  • la o masă au voie cel mult 6-8 persoane.

  • după fiecare folosire a mesei, aceasta trebuie dezinfectată. Restaurantele trebuie să cumpere dezinfectanți

  • triaj epidemiologic pentru angajați

  • li se va lua temperatura la fiecare intrare în schimb, care nu trebuie să depășească 37 de grade pentru a fi primiți la muncă.

  • va fi la latitudinea barurilor dacă vor sau nu să testeze și temperatura clienților.



sursa

5685 afișare
banner.png
  • Facebook Clean