top of page
banner UFC.png
  • Poza scriitoruluiANBCT

Raport: Forumul Presedintilor Europeni WACS 2019 Mechelen, Belgia

Forumul Presedintilor Europeni WACS a avut loc in acest an in pitorescul oras Mechelen, Belgia, intre 24-25 Martie, 2019. Presedintii si bucatarii de pe tot cuprinsul continentului European s-au adunat si au dat o directie prioritatilor comune pentru gastonomie si profesiile culinare din Europa si din jurul lumii.

Forumul a fost deschis de catre Frank Fol, presedintele Asociatiei Nationale a Belgiei - The Mastercooks of Belgia, Ben Weyts, Ministrul Turismului din Belgia si o scurta prezentare si introducere facuta de catre Thomas Gugler, Presedintele Worldchefs - WACS. Directorii continentali, Neil Thompson ( Europa de Nord), Alain Hostert ( Europa Centru ) si Domenico Maggi ( Europa de Sud), au prezentat proiectele regionale iar reprezentantii fiecarei tari au facut o prezentare individuala a activitatilor asociatiei nationale.

Young Chefs au avut oportunitatea sa participe la turul dedicat studiului “Field 2 Fork”. In urma acestei vizite, acestia au preparat masa de pranz folosind materia prima produse de catre fermele apropiate, alaturi de coordonatorii Young Masters din Belgia si coordonati de catre medaliatul cu aur de la Global Chefs Challenge, Chef Sam Van Houcke.


Forumul a inclus de asemenea si o gala dinner oferita de catre Salons van Dijck cu un meniu de degustare pregatit de catre Mastercooks Axel Colonna-Cesari de la Restaurantul Centpourcen si Bart De Pooter de la restauratul Retaurant Pastoralehe, cotat cu doua stele Michelin. Selectia si pairingul de vinuri a fost asigurat de catre Master Beer Sommelier, Sofie Vanrafelghem. In cadrul acestei gale, a existat si un moment emotionant in care Chef Frank Fol a fost decorat cu Medalia Presedintilor, in semn de recunostinta, oferita de catre presedintele WACS, Thomas Gugler, pentru dedicarea si implicarea in profesia de bucatar.

Delegatia ANBCT Romania a fost formata din domnul Stefan Bercea, Presedinte ANBCT, si Laurenţiu Mâță, Director Regional Romania SUD. Acestia au prezentat evenimentele realizate de catre Asociatie dar si pe cele in care ANBCT a fost partener, au explicat proiectele de dezvoltare in plan, local, regional, national si international. Un punct de maxim interes pentru audienta a fost prezentarea noii platforme de comunicare a asociatiei noastre, platforma moderna de informare, resurse, training culinar si networking realizata de catre echipa Bucuresti Sud, coordonata de catre Laurenţiu Mâță, aceasta fiind imediat reperata ca fiind una dintre cele mai moderne din randul asociatiilor europene.


Laurenţiu Mâță / Ștefan Bercea

Cu aceasta ocazie delegatia ANBCT a depus candidatura in vederea organizarii Forumului Presedintilor Europeni WACS 2020, la Bucuresti. Acesta este un mesaj puternic, care are menirea sa transmita colegilor europeni ca Romania este indeajuns de pregatita sa sustina orice tip de eveniment WACS. 30 Aprilie va fi data limita la care se pot depune candidaturile, ulterior urmand sa fie votata locatia urmatorului Forum.


Galeria completa cu imagini de la Forum poate fi gasita accesand urmatorul link.


Reprezentatii celor 28 de tari participante la Forum.

Pentru mai multe informatii despre Worldchefs, vizitati www.worldchefs.org. 

Photo credit: Kueng-Ming Khaou and J.Rochette

157 afișări0 comentarii
bottom of page