Caută
  • ANBCT

RAPORT - Cupa Culinara Internationala a Kremlinului (IKCC)

In perioada 2-8 octombrie 2006, ANBCT România a participat la Cupa Culinara Internationala a Kremlinului (IKCC) care s-a desfasurat la Moscova, Rusia, fiind a doua editie a acestei competitii la care ANBCT s-a prezentat cu o echipa de 6 bucatari si 2 cofetari.


Delegatia ANBCT România a fost alcatuita din urmatorii membri:

  • Domnul Dumitru BURTEA – Presedinte ANBCT România, membru de onoare WACS, presedintele celui de-al treilea juriu al competitiei, alaturi de alte nume prestigioase de arbitri culinari din lume.

  • Doamna Gabriela BERECHET – expert consultant Gastrotehnica THR-CG Bucuresti, conducatorul delegatiei

Echipa nationala:

  • Doamna Cornelia GHISOI – MAC, ARO-PALACE Brasov, capitan de echipa

  • Doamna Ioana NEAGOE, ARO-PALACE Braşov, cofetar

  • Doamna Petronela CIUBOTARU, MAC, Vila Iulia Vatra Dornei

  • Domnul Cristian Constantin BALCU, ARO-PALACE Brasov

Participanti la probele individuale:

  • Doamna Elena BOZDOC, Complex balnear Bazna

  • Doamna Maria Mihaela MOJA, Palace Sinaia

  • Doamna Tudorita MIRON, MAC, cofetar, Crizantema Constanta

  • Domnul Ioan FATOL, Opera Plaza, Cluj Napoca

La aceasta prestigioasa competitie au participat 16 asociatii din 10 state (Germania, Italia, Lituania, România, Turcia, Coreea de Sud, Rusia, Israel, Ucraina, Serbia). De asemenea, numarul participantilor individuali a fost de 80, in aceasta editie fiind introduse probe noi de maiestrie în arta culinara, precum:

  • clasa R2 – bufet cu degustare pentru 60 de persoane

  • clasa C6 – platou festiv pentru cofetari

  • clasa A5 – sculptura în legume si fructe

  • clasa Service

Presedintele juriului a fost Domnul Gissur Gudmunsen, directorul WACS Europa de Nord.

Trebuie mentionat ca aceasta competitie a obtinut anul acesta la Congresul Mondial WACS din luna martie din Noua Zeelanda statutul de competitie sub egida WACS, fapt care onoreaza si mai mult palmaresul obtinut de competitorii români.


Palmaresul obtinut la aceasta a doua editie a IKCC, este urmatorul:

Echipa nationala ANBCT – medalie de argint la clasa R1 (bufet tematic cu tema „Ah, sport – you are the world!”)


Probele individuale:

Medalii de aur:

  • Cornelia Ghisoi – Preparat modern din peste, clasa A2

Medalii de argint:

  • Maria Mihaela Moja – clasa A1

  • Cornelia Ghisoi – clasa A3

  • Ioan Fatol – clasa A1

  • Petronela Ciubotaru – clasa A3

  • Cristian Constantin Balcu – clasa A3

Medalii de bronz:

  • Cornelia Ghisoi – clasa B4 (platou festiv de carne)

  • Tudorita Miron – clasa C1

  • Elena Bozdoc – clasa A4

  • Maria Mihaela Moja – clasa A3

  • Ioan Fatol – clasa B3 (platou festiv de peste)

  • Elena Bozdoc – clasa A3

  • Cristian Constantin Balcu – clasa A4

Diplome:

  • Ioan Fatol – clasa B4

  • Maria Mihaela Moja – clasa B4

  • Ioan Fatol – clasa A2

  • Ioan Fatol – clasa A3

  • Tudorita Miron – clasa C5

  • Ioan Fatol – clasa A4

  • Elena Bozdoc – clasa A2

  • Petronela Ciubotaru – clasa A4

  • Cristian Constantin Balcu – clasa A2

  • Petronela Ciubotaru – clasa B3


17 medalii, din care una de aur, 10 diplome de participare reprezinta un palmares deosebit pentru asociatie, pentru competitori, care s-au pregatit intens si cu multa seriozitate pentru aceasta competitie.


La buna desfasurare a acestei deplasari, si-au mai adus aportul urmatoarele persoane, care au avut statut de asistenti, participând activ la organizarea si eficientizarea activitatii, dar si la promovarea României din punct de vedere turistic si gastronomic:

  • Domnul Niculae Nejloveanu – Balada Nej, Constanta

  • Doamna Victoria Nejloveanu

  • Doamna Luminita Angela Achimescu – Bucuresti

  • Domnul Alexandru Robescu – Bucuresti

  • Domnisoara Carmen Sălăjan – Manager F&B; Traube, Medias

  • Domnul Bennyi Czeller Andrei – Manager F&B; Bubben Rubby, Medias

  • Domnul Teodor Ambramiuc, sef complex balnear Bazna

  • Domnul Teodosie Bozdoc, director restaurant complex balnear Bazna

  • Domnul Ion Toma, Bucuresti

  • Domnul Vasile Adrian Pop, Cluj Napoca

Mentionam de asemenea, contactele pe care conducatorii delegatiei le-au stabilit cu presedintele Euro-Toques, domnul Stephane Pierre, care ne-a asigurat de întregul sau suport pentru înfiintarea unei organizatii Euro-Toques în România.


Gabriela Berechet

Sef colectiv Gastrotehnica THR-CG

13 afișare
  • Facebook Clean