Caută
  • ANBCT

RAPORT - Conferinta Europeana a WACS Helsinki - Tallinn 19 – 21 octombrie 2006


În perioada 19 – 21 octombrie 2006 la Helsinki, Finlanda s-a desfasurat Conferinta anuala a WACS.


Conferita a fost organizata de Asociatia Bucatarilor din Tarile Nordice (Nordic Chef Association), organizatie care curpinde asociatiile profesionale ale urmatoarelor tari: Danemarca, Finlanda, Norvegia, Islanda si Suedia.

La conferinta au participat 30 de asociatii profesionale din Europa, din cele 34 de asociatii invitate, Rusia si Bielorusia fiind absenti datorita întârzierii formalitatilor de solicitare a vizei. De asemenea, nu a fost prezenta asociatia din Portugalia, absenta fiind motivata de organizarea concursului national de maestru în arta culinara si de asemenea, prin vocea domnului Reinhold Metz a fost motivata absenta asociatiei din Germania datorita alegerilor electorale.


Participantii la conferinta europeana a WACS au fost întâmpinati de cuvântul de bun venit adresat de presedintele Finlandei, Excelenta sa Doamna Tarja Halonen, prin vocea presedintelui asociatiei bucatarilor din Finlanda, Domnul Jaakko Nuutila. Lucrarile Conferintei s-au deschis vineri, 20 octombrie la ora 8:00 am, deschiderea fiind oficiata de Presedintele WACS, domnul Ferdinand METZ, care a adresat un calduros salut tuturor participantilor cu prilejul Zilei Internationale a Bucatarilor, aceasta zi aniversara fiind propusa de Dr. Bill Gallagher ca zi în care:

  • - sa se desfasoare activitati de caritate pentru comunitate

  • - sa se desfasoare activitati de divertisment pentru bucatari si familii lor

  • - sa se atraga atentia mass-media asupra profesiei de bucatar

  • - sa se poata colecta fonduri de catre asociatie care sa poata fi folosite pentru sustinerea unor actiuni profesionale, pentru ajutorarea membrilor aflati în dificultate etc.

Presedintele WACS, domnul Ferdinand Metz a prezentat, împreuna cu presedintele asociatiei bucatarilor din Italia, domnul Paolo Caldana si cu secretarul general al asociatiei, domnul Gian Paolo Cangi imnul bucatarilor (Inno dei cuochi) pentru celebrarea acestei zile festive.


În expunerea sa, domnul Ferdinand Metz a precizat care sunt prioritatile WACS, focalizate pe initialele CHEFS: