Caută
  • ANBCT

RAPORT - Conferinţa europeană WACS Slovacia, Bratislava, 22 – 25 martie 2007

În perioada 22 – 25 martie 2007, la Bratislava s-a organiza Conferinţa europeană a WACS. Locul de desfăşurare a fost aprobat la conferinţa precedentă, la Helsinki, unde preşedinţii asociaţiilor de bucătari au aprobat în unanimitate ca Asociaţia Bucatarilor şi Cofetarilor din Slovacia să fie organizatoarea conferinţei bianuale a WACS.


Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism – România a fost prezentă la această întâlnire cu 3 reprezentanţi ai biroului executiv: domnul Dumitru BURTEA, preşedinte, membru de onoare WACS, domnul Ştefan BERCEA – prim vice-preşedinte şi doamna Gabriela BERECHET – secretar general.


Şedinţa de lucru a fost deschisă de parada drapelelor şi de cuvântul de bun venit adresat delegaţilor de către preşedintele Asociaţiei Bucătarilor şi Cofetarilor din Slovacia, domnul Frantisek Janata şi de către directorul WACS central-european, domnul Reinhold METZ.


S-a dat citire agendei de lucru a conferinţei:

  • - aprobarea minutei conferinţei WACS de la Helsinki

  • - raportul directorilor continentali europeni

  • - programul educaţional: certficarea şi formarea continuă

  • - femeile în WACS

  • - WACS Global Chef Challange – raportul primei finale continentale din Africa

  • - pregătirea alegerilor noului bord director al WACS

  • - programe EU: Comenius, Leonardo, Erasmus, Lingua, transfer educaţional şi mobilitate

  • - sediul WACS

  • - lista juriului aprobată de WACS

  • - schimbări în comitetele WACS (culinar, educaţional, de jurizare, de certificare Master Chef, de reglementare, de competiţii)<