top of page
banner UFC.png
  • Poza scriitoruluiANBCT

Promovarea gastronomiei brașovene prin intermediul aplicației gratuite Braşov - Be.Live It

Prin pozitia geografica de excelenta, protejat de arcul Carpatilor, judetul Braşov este inima turistica a Romaniei si reprezinta cel mai important pol economic si cultural, centru al oamenilor de afaceri romani si straini, oferind cu generozitate conditii dintre cele mai favorabile pentru intalniri ori distractie.  


Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului din judeţul Braşov (APDT Brașov), fondată în anul 2006, de către Consiliul Judeţean Brașov, membru fondator principal, reprezintă un proiect de dezvoltare locală creat într-un parteneriat public privat, şi are drept scop promovarea unitară a obiectivelor turistice reprezentative ale judeţului Braşov pe plan naţional şi internaţional.


Asociaţia de Promovare şi Dezvoltare a Turismului a lansat in anul 2016 noul brand turistic al judeţului Braşov - Be.Live It. Continuând tradiţia de peste 100 de ani a industriei turistice locale, Braşovul şi-a propus să îşi dezvolte prin noua sa strategie de brand o imagine solidă ca destinaţie turistică la nivel internaţional.


Noul brand turistic al Braşovului este dezvoltat şi coordonat de către Asociaţia de Promovare şi Dezvoltare a Turismului din Judeţul Braşov - APDT, în cooperare cu Consiliul Judeţean Braşov, Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov şi agenţia de comunicare Firestarter.


Această iniţiativă în domeniul promovării turistice vine să completeze proiectele de dezvoltare a infrastructurii turistice iniţiate în judeţ: refacerea zidurilor vechii Cetăţi a Brasovului, dezvoltarea domeniului schiabil în Râşnov, Predeal şi Poiana Braşov, reabilitarea cetăţilor istorice Făgăraş, Râşnov şi Rupea, dezvoltarea Rezervaţiei de Zimbri de la Vama Buzăului, reintroducerea trenului de epocă cu ecartament îngust pe traseul: Braşov - Cristian - Râşnov - Zărneşti, dezvoltarea bazei materiale de

agrement din judet.


Braşovul este una din principalele destinaţii turistice ale României. Aproximativ jumătate de million de turişti aleg să îşi petreacă sejurul în Braşov în fiecare an. Principalele puncte de atracţie ale judeţului sunt centrul istoric al Braşovului, pârtiile de schi din Poiana Braşov şi Predeal, zonele agroturistice din Bran, Moeciu şi Vama Buzăului, Castelul Bran, cetăţile de la Făgăraş, Râşnov şi Rupea, bisericile fortificate ale satelor săseşti.


În parteneriat cu Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism din România , APDT Brașov pune la dispoziția membrilor ANBCT România din județul Brașov platforma Be.Live It pentru a își crea un profil unde pot să posteze evenimentele culinare, rețete din unitățile în care activează, meniurile speciale și ofertele speciale.


Secțiunea de gastronomie este tratată în mod distinct, prin promovarea rețetelor specifice și a restaurantelor din județul Brașov.


Informatii suplimentare pe https://brasovtourism.app/ro/

183 afișări0 comentarii
bottom of page