top of page
banner UFC.png
banner.png
348824527_215552291260607_6553731018223536286_n.jpg
  • Poza scriitoruluiANBCT

Prima medalie obtinuta de Romania la Global Chefs Challenge

Global Chefs Challenge este o competiție organizată de către World Association of Chefs Societes – Worldchefs. Finala acestei competiții internaționale gastronomice are loc din 2 în 2 ani , cu ocazia Congresului Mondial al Chefilor. Cu un an înainte de finală, la nivelul structurilor continentale ale WorldChefs se organizează semifinalele continentale care dau finaliștii Global Chefs Chalenge.


Provocarea Global Chefs Challenge - este locul unde se întâlnesc bucătarii de top din întreaga lume pentru a concura în trei categorii de competiție: Chefs Global Challenge, Chefs Global Challenge Chefs și Challenge Global Young Chefs. Competiția Global Young Chefs Challenge prezintă talentele în curs de dezvoltare al bucătarilor sub vârsta de 26 de ani.


Învingătorul Global Young Chef este premiat cu Trofeul Hans Bueschkens. Fostul președinte al Worldchefs , Chef Hans J. Bueschkens, a susținut includerea unor programe menite să promoveze și să susțină tinerii pentru o carieră în bucătărie. Pentru finala Challenge Chef Global 2020, 40 de echipe vor concura în St. Petersburg în trei categorii: Chefs Global Challenge, Chefs Global Challenge Pastry și Global Young Chefs Challenge.


Țara gazdă a Congresului Worldchefs și a Challenge Global Chefs Final primește întotdeauna o poziție "wild card" pentru echipa ei în fiecare din cele trei categorii, calificându-se fără a concura. 2 echipe finale sunt reprezentate de echipele naționale de vârf pentru tineret în bucătăria caldă la Cupa Mondială Culinară, care se califică automat pentru categoria Global Young Chefs Challenge.


Celelalte 7 echipe care se înscriu în competiții trebuie să treacă mai întâi prin runde naționale de calificare înainte de a se deplasa la semifinalele regionale. Acești 7 câștigători regionali avansează apoi pe scena mondială pentru a concura pentru finală, alături de campionii Cupei Mondiale Culinare la finala Challenge Global Chef. În semifinalele continentale europene de anul acesta, organizate în aceeași perioadă cu Campionatul Italian de Gătit, a participat și reprezentantul României, Alin Vădean, membru al asociației naționale A.N.B.C.T.


Alături de el au mai concurat tineri chefi din Italia, Norvegia, Cehia, Malta, Scoția și Letonia. O competiție dură, cu rezultate strânse, care a ținut cu sufletul la gură competitorii până la momentul anunțării rezultatelor finale.


Young Chef Alin Vadean a castigat medalia de Argint

Young Chef Alin Vădean a obținut pentru el și România un rezultat remarcabil, cel puțin din prisma competitorilor concurenți – locul 2 si medalia de argint.


Rezultatele finale au fost :

  • Locul 1 și medalie de aur – Italia, Norvegia și Cehia – calificate în finala de anul viitor de la Sankt Petersburg

  • Locul 2 și medalie de argine – România și Scoția

  • Locul 3 și medalie de bronz – Letonia și Malta


Din culisele competiției am aflat că reprezentanții Italiei și Norvegiei beneficiază de tratament special – nu lucrează niciunde în perioada antrenamentelor pentru această competiție - ceea ce face ca rezultatul obținut de românul Alin Vădean să cu atât mai valoros și să îl situeze deja în categoria profesioniștilor în gastronomie.


 


 

Tot astăzi, în prima zi competițională a Campionatului de Gătit al Italiei au intrat în competiție juniorii bucătari italieni. Un moment emoționant a fost cel dat de competitorii de la Ragazzi Speciali – competiție dedicată elevilor din scolile de bucătari cu disabilitati.

227 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page