top of page
banner UFC.png
banner.png
348824527_215552291260607_6553731018223536286_n.jpg
  • Poza scriitoruluiANBCT

PETITIE: Bucătarii, Cofetarii, Patiserii, Brutarii si Măcelarii cer ajutorul Guvernului României

Semneaza petitia adresata Guvernului Romaniei:

www.petitieonline.com/anbct_romania

 

"Guvernului României, Domnului Prim - Ministru Ludovic ORBAN,


Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism - www.anbct-romania.ro este autoritatea reprezentativă a profesionistilor care activeaza in industria ospitalității din România, si are misiunea de a susține și de a promova interesele și valorile comune ale membrilor săi, pe plan național și internațional.


ANBCT Romania își exprimă public îngrijorarea cu privire la efectele care se resimt deja în industria ospitalității, ca urmare a crizei turismului la nivel national si mondial, create de răspândirea virusului COVID-19.


Conform unui sondaj realizat de industrie în ultima săptămână, pe un număr de 341 respondenți, vânzările au scăzut cu 80%, peste 85% vor închide și vor fi nevoiți să trimită astfel peste 28000 de angajați în șomaj.


Raportat la întreaga industrie asta înseamnă că din totalul cifrei de afaceri estimată la 3 miliarde de euro, se vor pierde 2,4 miliarde euro, iar dintr-un total de aproximativ 400000 de angajați, 320.000 vor fi concediați.


Dintre acestia, peste 150.000 sunt bucatari, cofetari, patiseri, brutari si macelari, profesionisti care vor fi primii care vor suferii un impact direct de pe urma concedierii imediate.


Propunem ca in cel mai scurt timp sa se ia masuri cocrete de sustinere a angajatilor care si-au pierdut sau isi vor pierde, temporar sau definitiv, locul de munca, prin somaj tehnic platit de stat, similar cum au procedat si alte tari europene.


Nu cerem decat sa protejati cetateni ai romaniei care si-au pierdut locul de munca, pe perioada acestei crize fara precedent.


Cerem asftel măsuri imediate de protectie pentru toti angajatii din sectorul alimentatiei publice care si-au pierdut temporar sau definitiv locul de munca, prin acordarea de Șomaj Tehnic cu plata a 75 % din venituri și taxele aferente suportate de către stat;

Avem încredere ca Guvernul Romaniei va fi alaturi de profesionistii din alimentatia publica si nu ne va lasa descoperiti in aceste momente grele pentru noi."

 

Semneaza petitia adresata Guvernului Romaniei:

www.petitieonline.com/anbct_romania Laurenţiu Mâță - Director Regional ANBCT România Împreună suntem o forță!

901 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page