top of page
banner UFC.png

PERFORMANȚE ROMÂNEȘTI LA OLIMPIADA CULINARĂ 2020

România continuă să scrie istorie la Olimpiada Culinară Stuttgart 2020 !


A doua si a treia zi de competitie la Stuttgart . Prima zi de concurs pentru România și echipa nationala de juniori, concurentă la proba IKA BUFFET. Probă nouă introdusă din aceasta editie pentru echipele de juniori – in 5 ore trebuie pregatite si servite 12 meniuri complete a cate 4 preparate – starter rece, starter cald, main course si desert – in direct in fața cilenților. Dând dovada de un adevărat spirit de echipă, juniorii manageriați de Paul Siserman, cu căpitan de echipă Emanuel Mocan, au demonstrat profesionalism și au reușit să obțină un binemeritat loc 3 si medaliile de bronz la această probă. În seria lor au mai concurat juniorii din Germania, Cehia, Malaezia și Marea Britanie.


Mocan Emanuel ( Căpitan ), Dadiana Munteanu, Vădean Alin , Mihai Dragomir, Alexandru Ștefan și Antohi Paul au convins juriul si au obtinut prima medalie pentru echipele nationale ale României.

Prima zi de olimpiadă a fost incununată și de medalia de argint obținută de Ioan Florescu – Belvedere Brașov – la categoria Culinary Art – individual.


In a doua zi de competitie a adus în fața juraților echipa Culinara Regională Brașov, care a concurat la categoria "REGIONAL TEAMS": Ioan Florescu ( Căpitan ), Ghișoi Cornelia, Ciobanu Cristina, Daniel Buzea, Gabor Sabina, Paul Holhoş, Balazs Corina ,unde a obținut medalii de argint și locul 2Echipa Regională "Casa Boierului din Deal" a concurat la categoria "REGIONAL TEAMS": Lungu Cerasela ( Căpitan ), Ene Cecilia, Vera Maxim, Arsene Ionuț-Cătălin, Afilipoaie Flavius, Popa Florin, Paul Ionut Secară , obținând medalii de bronz și locul 3


Finalul zilei a găsit echipa națională de seniori - Dragoș Bercea ( Căpitan ), Daniel Nistor, Laurențiu Hairadin, Bogdan Cozma, Marinică Bejenaru, Marian Zancianu, Eparu Irinel și Flavian Andrei Dobre în boxa nr.11 la proba Restaurantul Națiunilor. 110 meniuri complete au ieșit de sub bagheta lor în lupta pentru medalii. La final , juriul a acordat echipei naționale de seniori medalia de bronz si locul 3 în clasamentul probei Restaurantul Națiunilor.Tot ziua a treia de competiție a adus echipa națională de juniori la cea de a doua probă – Restaurantul Națiunilor. O muncă de echipă, unitate în coordonare și reacție a adus echipei formată din Mocan Emanuel ( Căpitan ), Dadiana Munteanu, Vădean Alin , Mihai Dragomir, Alexandru Ștefan și Antohi Paul medalia de argint și locul 2 pe podiumul categoriei.


La probele de individual de la Culinary Art , Lady Chef Cornelia Ghișoi a câștigat 2 medalii de argint, împreună cu Cristina Ciobanu, medaliată cu argint la aceeași probă.Competiția continua astăzi cu proba Chef”s Table pentru echipa de seniori, proba în care in 5 ore trebuie pregatite si servite 12 meniuri complete a cate 7 preparate.

Hai România !


Adrian Neag - Stuttgart 2020

1.331 afișări0 comentarii
bottom of page