top of page
banner UFC.png
banner.png
348824527_215552291260607_6553731018223536286_n.jpg

Patru locuri gratuite la cursul de GELATO oferite de catre HORECA School, membrilor ANBCT Romania

Bun venit la cursul minunat despre gelateria artizanala italiana, care va va oferi o introducere completa si va pregateste pentru noul sezon cu un start fresh! Cursul este sustinut de catre expertul in gelato, Stefano Dal Maso, si este destinat atat incepatorilor, cat si celor cu nivel mediu de experienta.


Acest curs va oferi o privire istorica asupra gelateriei italiene si va acoperi modurile de productie, echipamentele necesare intr-un laborator si ingredientele utilizate, precum si functiile lor. Veti invata modele de retete pentru gelato si sorbeturi, inclusiv retete traditionale cu zahar, care vor fi prezentate in cadrul unei demonstratii practice.


Veti avea ocazia sa experimentati si sa incercati cele mai bune retete de gelato

Retete traditionale cu zahar – demonstratie practica

  • Gelato de fistic pur 100% cu lapte, smantana si galbenus de ou

  • Gelato de nocciola pura 100% cu lapte, smantana si galbenus de ou

  • Gelato de ciocolata 22 – 24% cu lapte, miere, smantana si galbenus de ou

Retete vegane, fara zahar, cu stevia si indice glicemic redus – demonstratie practica

  • Fior di latte – cu lapte de cocos deshidratat

  • Vanilie – cu lapte de cocos deshidratat

  • Sorbet de mango cu procent de 30% fruct

  • Sorbet de capsuni cu procent de 50% fruct

Nu ratati aceasta oportunitate de a invata si a va dezvolta abilitatile de gelato, inscrieti-va acum la cursul nostru de la data de 16 Martie!

Avem disponibile patru locuri gratuite, oferite de partenerul nostru educational HORECA School, pentru membrii activi ai asociatiei noastre (care si-au achitat cotizatia anuala la zi).

Daca numarul de inscrieri va fi peste numarul de locuri disponibile, participantii alesi vor fi sunati de catre HORECA School pentru detaliile de participare. Va multumim pentru intelegere.

Gelato în italiană înseamnă literal „înghețat”. Este folosit pentru a indica tipul italian de înghețată, așa că „tehnic” sunt aceleași. Cu toate acestea, știm cu toții că există o mare diferență între textura moale, netedă și gustul curat al gelato-ului în comparație cu textura mai grea și mai bogată a înghețatei în stil american. Se reduce la mai mulți factori: grăsime, aer și temperatura de servire.

Prima diferență dintre înghețată și gelato este cantitatea de grăsime din lactate din ele. Conținutul de grăsime din lapte al înghețatei este în general între 15-25%. Gelato-ul are un conținut mult mai mic de grăsimi din lapte, de 5-8% – mai mic decât înghețata super-premium. Având mai puțină grăsime din lapte care vă acoperă limba, aromele bogate ale gelato-ului să iasă la suprafață cu o explozie de gust.

Înghețatele în stil american sunt amestecate rapid și greu de bătut cu mult aer (numit overrun), ceea ce este ajutat de proporția mare de smântână din bază. Producătorii de înghețată adaugă aer în înghețată, deoarece aproape dublează cantitatea de produs și dau iluzia că primești mai mult produs. Gelato-ul de pe cealaltă parte este agitat cu o viteză mult mai mică, ceea ce introduce mai puțin aer în bază. Așadar, gelato creează o textură mai bogată, mai densă și mai cremoasă și un gust mai aromat.

O altă diferență este că gelato este de fapt servit la temperaturi mai calde decât înghețata – cu aproximativ 10 până la 15 grade mai cald. Acest lucru contribuie la textura sa moale și mătăsoasă și îi permite să se topească mai repede pe limbă. În același timp, gura ta este mai puțin amorțită și, prin urmare, este mai capabilă să guste aromele fin amestecate.


Numarul de locuri este limitat.

https://horecaschool.ro/curs-acreditat-bucatar-patiser-horeca/curs-gelato/

458 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page