Caută
  • ANBCT

Olimpiada bucatarilor, IKA 2012

Cea de a XXIII-a editie a Olimpiadei bucatarilor tocmai s-a incheiat!

In perioada 6 – 9 octombrie, la Erfurt, in Germania, a avut loc cea mai ampla manifestare a bucatarilor, manifestare care se desfasoara o data la patru ani!


Statistica evenimentului:


35 de echipe nationale, 25 de echipe nationale de juniori, 8 echipe nationale militare, 4 echipe de patiseri, 14 echipe de bucatari pentru cantine, 46 de echipe regionale, peste 350 de reprezentanti media, 1320 de bucatari din intreaga lume inscrisi la concurs, 22 de bucatarii, 1.800 de locuri in restaurante din cele 3 hale expozitionale, 9.810 de meniuri proaspat pregatite si servite in cele 4 zile de concurs, peste 500 de concurenti inscrisi la probe individuale, peste 50 de concurenti inscrisi la prima editie a sculpturilor in legume si fructe ”live”, peste 10.000 de farfurii, peste 12.900 de servete, 9.360 tacamuri…folosite pentru a gati 20.000 oua, 1 tona carne, 1,2 tone peste, 700 kg cartofi, 4,6 tone legume, 2.500 l produse lactate (frisca, smantana, lapte), 140 kg zahar, 100 kg sare si 80 kg condimente!


Peste 200.000 de vizitatori si un profit estimat de circa 3,6 mil. euro, o localitate mica – Erfurt – insufletita timp de 4 zile de emotiile tuturor participantilor!

Pregatirea concursului, ca si alcatuirea echipelor, au debutat in luna iulie 2012, cu multe obstacole si multe surprize, atat din partea bucatarilor convocati, cat si din partea angajatorilor!


Dupa serii lungi de antrenamente, modificari ale retetelor si ale modului de prezentare a preparatelor culinare si ale dulciurilor, dupa ore istovitoare de munca pentru pregatirea tematicii, atat echipa nationala, cat si echipa regionala a Bucurestiului s-au mobilizat exemplar pentru ca Romania sa straluceasca si la aceasta editie a Olimpiadei!


Si la aceasta olimpiada, stralucirea a avut culoarea bronzului!

Echipa nationala de la aceasta editie a Olimpiadei a avut urmatoarea componenta: Ioan Florescu (capitan), Cornelia Ghisoi, Samuiel Rus, Orlando-Laurentiu Zaharia, Daniel Buzea si Carmela Dragomir.


Echipa nationala de juniori (tineri 18-24 ani), a fost alcatuita din Silvian Scornea (capitan), Dragos Bercea, Iulian Chivu, George Baciu, Alexandru Vreme si Viorica Comarniceanu (cofetar). Echipa regionala a Bucurestiului a fost alcatuita din Daniel Stoenescu (capitan), Maria Popa, Eugen Grosu, Valentin Maftei si Adriana Ibrean (cofetar).

0 afișare
  • Facebook Clean