top of page
banner UFC.png
  • Poza scriitoruluiANBCT

Microgreens România, partener de încredere al A.N.B.C.T. România

Microgreens România este cel mai mare producător local de microplante și de specialități culinare fresh din România.


Compania a fost înființată în 2014 și a parcurs o dezvoltare exponențială până în prezent:

- creșterea continuă a cifrei de afaceri

- portofoliu de produse în permanentă creștere (64 de specii în acest moment)

- dezvoltarea continuă a pieței fie prin relații directe B2B (peste 500 de afaceri Horeca), fie prin lanțuri de distribuție (Metro, Selgros, Mega Image, Auchan, Carrefour)

- investiții majore în mijloacele de producție (peste 900 K Euro în 2017 - 2019)Produsele Microgreens România se încadrează în următoarele categorii:

- microplante (legume și verdețuri foarte tinere)

- specialități gastronomice fresh pentru decor culinar (flori comestibile, frunze, vlăstari etc.)

- plante aromatice (la ghiveci, tăiate sau ultra-fresh crescute în regim hidroponic)


Direcția majoră de dezvoltare în acest moment se concentrează pe Urban Farming - respectiv pe echipamente care permit cultivarea plantelor în mediul urban, în magazine sau la sediul clienților, chiar in locul în care sunt cumpărate sau folosite.


Preparat by Chef Ciprian Nicolescu, membru ANBCT RomâniaEchipamentele dezvoltate și produse de Microgreens România se numesc microsere și acoperă două nevoi de business:

- microsere de mare capacitate, instalate în magazine mari de tip cash&carry (Metro și Selgros), care produc în principal plante aromatice. Astfel se asigură disponibilitatea locală a unor produse ultra-fresh tot timpul anului, eliminând nevoia de importuri.

- microsere de capacitate medie, instalate în magazine de tip retail (Mega Image) sau în locațiile afacerilor Horeca (restaurante, hoteluri, săli de evenimente), care produc în principal microplante. Acest model de cultivare permite reducerea semnificativă a costurilor de producție și transport și, pe cale de consecință, a costurilor de achiziție la client.

Relația Microgreens România cu sectorul Horeca a fost foarte strânsă încă de la început. Au susținut atât organizații profesionale precum ANBCT România, precum și instituții care oferă educație în domeniul gastronomic. Sponsorizează în mod constant evenimente culinare sau echipe românești care participă la diferite competiții. Oferă consultanță gratuită profesioniștilor HoReCa pentru utilizarea corectă și eficientă a microplantelor și specialităților culinare din portofoliul lor.Microgreens România
Comenzi: +40 764 469 680
Email: office@microgreens.ro
Web: https://microgreens.ro
Facebook: www.facebook.com/MicrogreensRomania

110 afișări0 comentarii
bottom of page