top of page
banner UFC.png
  • Poza scriitoruluiANBCT

METRO ADUCE ÎN MAGAZINUL DIN BĂNEASA O MICROSERĂ INTELIGENTĂ

Retailerul crește plante aromantice in-store, care vor ajunge direct la raft


București, 29 octombrie 2019 - METRO Cash & Carry, în colaborare cu Microgreens

România, va aduce din luna octombrie, în magazinul METRO Băneasa, prima microseră

inteligentă pentru creșterea ecologică a plantelor aromatice, cu scopul de pune la dispoziția clienților HoReCa ingrediente cât mai proaspete.Microsera este o inovație în agricultura urbană și constă într-o grădină verticală indoor,

automatizată, care susține creșterea simultană a 175 de ghivece de microplante, în numai

două săptămâni. Plantele cresc într-un mediu controlat și sănătos, fără pesticide, ceea ce

asigură păstrarea proprietăților nutritive și a nivelului ridicat de antioxidanți.


METRO cultivă și pune la dispoziția clienților pe rafturile din magazinul Băneasa cele mai

uzuale plante aromatice folosite în bucătăriile restaurantelor: patrunjel, leuștean, busuioc,

coriandru, mentă și altele. Plantele sunt crescute până ajung la un gramaj de 30-40 g, în

aproximativ două săptămâni, apoi sunt expuse direct pe rafturi spre vânzare. Producția este controlată prin intermediul unei aplicații care oferă informații specifice despre temperatură, umiditate sau luminozitate, ceea ce permite cultivarea plantelor în condiții optime. Astfel, microsera asigură un flux continuu de produse prospete pe rafturile retailerului cash &carry.


Sustenabilitatea este un pilon-cheie al activității METRO, iar parteneriatul cu Microgreens

vine în susținerea acestei strategii. Microserele permit consevarea energiei (consum estimat

la 730 Kwh/mp/an) și a apei (4 mc/mp/an), reducerea timpului de creștere și minimizarea

nevoii de transport, în timp ce oferă plante de calitate superioară.


„Utilizarea responsabilă a resurselor și furnizarea de produse sănătoase, de înaltă calitate, sunt în centru activității noastre zilnice. Ne dorim să punem la dispoziția clienților noștri produse proaspete, într-un mod cât mai accesibil, de aceea colaborăm cu Microgreens România de mai bine de doi ani. Am început prin producția agricolă în sere semi-automatizate, iar din luna octombrie a acestui an facem următorul pas în sustenabilitate, prin plasarea microserelor în magazinele METRO. Este un parteneriat pe termen lung, cu o viziune inovatoare asupra agriculturii organice locale.” – a declarat Ciprian Tănăsescu, Head of Fresh, Ultrafresh & Horeca Sales Team, METRO Cash & Carry România.

„Colaborarea cu METRO a fost încă de la început o provocare și o oportunitate. Știam că METRO prețuiește sustenabilitatea și acest lucru venea în întâmpinarea dorinței noastre de a face o agricultură social-responsabilă. Lucrăm de mai bine de doi ani la dezvoltarea acestei soluții de indoor farming. Microsera a ajuns acum la maturitate tehnologică și poate satisface nevoia de plante aromatice proaspete a oricărui magazin Cash & Carry. Parteneriatul cu METRO ne permite să începem reformarea modului în care se face agricultură în România și să încercăm să fim un exemplu de abordare ecologică a cultivării de legume și plante aromatice.” a declarat Cristian Tudor, Manager Microgreens România.

Pentru a satisface nevoile clienților, METRO planifică în următorul an exinderea numărului de microsere în alte cinci magazine din rețeaua cash&carry. Scopul acestei inițiative este de a crește disponibilitatea produse ultrafresh, de înaltă calitate pentru dezvoltarea afacerile locale.


ANBCT Romania a incheiat un parteneriat de colaborare cu Microgreens Romania din dorinta de promovare a producatorilor locali. Microgreens a fost mereu alaturi de comunitatea bucatarilor profesionisti din Romania si le multumim pe aceasta cale pentru aportul adus la dezvoltarea industriei.

53 afișări0 comentarii
bottom of page