top of page
banner UFC.png
banner.png
348824527_215552291260607_6553731018223536286_n.jpg
  • Poza scriitoruluiANBCT

Maestrul in Artă Culinară, Ilie Cotârleţ, a trecut in nefiinţă

Dragi colegi, am aflat cu tristețe trecerea in nefiinta a celui ce a fost Maestrul in Arta Culinara Ilie Cotârleţ.Ilie Cotarlet s-a nascut in 18 Iulie 1945 in comuna Rucăr, Judetul Argeș. La vârsta de 14 ani s-a alăturat fratelui sau mai mare Viorel Cotârleţ, angajându-se la intreprinderea T.A.P Carpați Brasov. Datorită calitatilor sale profesionale a fost promovat foarte repede, fiind repartizat sa lucreze in bucătăriile restaurantelor de renume atât in Brasov cât și pe litoral, iar in perioada 1964-1965 a fost selectat pentru un curs de specializare in Franța ( Paris).


In activitatea sa profesională a știut sa pună in practica cunoștințele acumulate, oferindu-le un model demn de urmat colegilor de munca si generatiilor pe care le-a condus si pregatit.

Totodata , a fost selecționat in Echipa Naționala de Bucătari și Cofetari ce a reprezentat România la mai multe Olimpiade de Gastronomie, unde au cucerit medalii de aur, argint, bronz, mențiuni, precum și Marele Trofeu "Bucătarul Otto".


A participat deasemenea la acțiuni promoționale la nivel înalt pregătind dineuri pentru șefi de state precum și nenumărate Gastroprograme la ARO PALACE, fiind premiat pentru meritele sale profesionale cu titlul de Maestru in Arta Culinara.


Prin cunoștințele sale in gastronomia internațională ( franceza, germana), și-a câștigat renumele unui bucatar de excepție al Brașovului și al Romaniei, unui bun formator și unui bun prieten pentru colegii din branșa si asociatie.


Trecerea in neființa, nu înseamnă ca spiritul sau si minunatele sale calități au dispărut dintre noi, ci don contra, acestea raman vii in amintirea noastra si in memoria colectiva a ANBCT Romania.


Sincere condoleanțe familiei și prietenilor! Dumnezeu să-i odihnească sufletul.


Dumitru Burtea, Presedinte de Onoare ANBCT Romania Stefan Bercea, Presedintele ANBCT Romania Ghisoi Cornelia, Secretar General, ANBCT Romania Laurenţiu Mâță, Director ANBCT Romania In numele membrilor Asociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism Romania

636 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page