top of page
banner UFC.png
  • ANBCT

Expoziţia Mondială - Shanghai 2010

Pe 1 mai a început cea mai mare expoziţie mondială din istorie, care timp de 6 luni va fi găzduită de către oraşul Shanghai (China), eveniment la care participă aproximativ 200 de ţări.


„Better City, Better Life” - Un oraş mai bun, O viaţă mai bună – aceasta este tema aleasă de către organizatori anul acesta. În mesaj sunt înglobate cinci idei: Armonizarea diverselor culturi din oraş, prosperitatea economică a oraşului, remodelarea comunităţilor din oraşe, inovaţiile ştiinţifice şi tehnice în oraş şi interacţiunea dintre mediul urban şi cel rural.

România dispune de un spaţiu de 2000 mp, aflat în Zona C - Zona Europa, America, Africa. Ţările vecine sunt Croaţia, Austria, Luxemburg şi Olanda. Pavilionul ţării noastre va fi unul dintre cele mai mari, fiind structurat în jurul conceptului "Oraşul Verde" purtând logoul "Greenopolis". Standul se va întinde pe 5 etaje, având forma unui măr de culoare verde, sub razele soarelui, dar cu nuanţe rosii, galbene si albastre noaptea.


Vizitatorii standului românesc vor fi întâmpinaţi la intrare, pe ritmuri folclorice, de tineri îmbrăcaţi în costume tradiţionale. După spectacol, vizitatorii sunt invitaţi la o masă "tipic românească", pregătită şi servită de 4 membri ai ANBCT (Pasca Grigore - Maestru în Arta culinară, Lazăr Gheorghe - Maestru în Arta Culinară, Mihalache Florin - Bucătar Specialist şi Năstase Mihai - Bucătar Specialist). Într-una dintre sălile mărului, vor fi prezentate imagini din istoria ţării şi peisaje turistice.


Se preconizează că Expoziţia de la Shanghai va genera cel mai mare număr de vizitatori din istoria expoziţiilor mondiale, peste 70 milioane de vizitatori din întreaga lume. Complexul este amplasat pe malurile râului Huangpu, între podurile Lupu şi Nanpu, de-a lungul a 8,3 km, acoperind o suprafaţă de 5,28 kmp. Evenimentul va contribui substanţial la promovarea, prin canalele specializate, a statelor şi organizaţiilor participante, la internaţionalizarea brandului de ţară, sub cupola sa urmând să se creeze şi să se dezvolte reţele de networking interculturale, cu implicaţii în configuraţia economică şi politică a jucătorilor participanţi.