Caută
  • ANBCT

EXPOGAST - VILLEROY & BOCH CULINARY WORLD CUP 2010

În perioada 20-24 noiembrie 2010, a avut loc la Luxemburg, a XI-a ediţie a CULINARY WORLD CUP “VILLEROY & BOCH” . Acest concurs este organizat de VATEL CLUB LUXEMBURG, sub auspiciile WACS, pentru concurenţi din ţările membre WACS şi este al II-lea ca mărime pe plan mondial.


La această ediţie au participat 25 de echipe naţionale, 10 echipe naţionale de juniori, 10 echipe naţionale militare,10 echipe de catering-cantină, 25 de echipe regionale precum şi mulţi expozanţi individuali, cofetari şi bucătari în total peste 2500 din 53 de ţări. România a fost reprezentată la acest eveniment gastronomic, de mai multe echipe şi expozanţi individuali.ASOCIAŢIA NAŢIONALĂ A BUCĂTARILOR ŞI COFETARILOR DIN TURISM ROMÂNIA, membră cu drepturi depline în WACS, a participat cu ECHIPA NAŢIONALĂ DE JUNIORI, cu ECHPA REGIONALĂ “ TRANSILVANIA”, precum şi cu expozanţi individuali.


ECHPA NAŢIONALĂ DE JUNIORI, a fost formată după mai multe preselecţii şi antrenamente. Membrii ei cu vârsta până în 25 ani, au fost:

  • DRAGOŞ BERCEA

  • ISTVAN VAJDA

  • ALIN DRĂGOIESCU

  • FRIDA TOTH.


Având la conducere ca antrenor pe ŞTEFAN BERCEA, preşedinte ANBCT şi pe JAKOB HAUSMANN – reprezentantul sponsorului principal SELGROS, echipa a obţinut medalia de BRONZ la categoria EXPOZIŢIE DE ARTĂ CULINARĂ, iar la categoria “RESTAURANTUL NAŢIUNILOR”, DIPLOMĂ.


În cadrul acestei probe, echipa a avut de pregătit în timp de 6 ore un meniu pentru 60 de persoane format din: gustare caldă, fel de bază şi desert. Astfel, la gustare au pregătit Mille-Feuilles din şalău şi somon cu tăiţei din morcov şi do