top of page
banner UFC.png
  • Poza scriitoruluiANBCT

EXPOGAST - VILLEROY & BOCH CULINARY WORLD CUP 2010

În perioada 20-24 noiembrie 2010, a avut loc la Luxemburg, a XI-a ediţie a CULINARY WORLD CUP “VILLEROY & BOCH” . Acest concurs este organizat de VATEL CLUB LUXEMBURG, sub auspiciile WACS, pentru concurenţi din ţările membre WACS şi este al II-lea ca mărime pe plan mondial.


La această ediţie au participat 25 de echipe naţionale, 10 echipe naţionale de juniori, 10 echipe naţionale militare,10 echipe de catering-cantină, 25 de echipe regionale precum şi mulţi expozanţi individuali, cofetari şi bucătari în total peste 2500 din 53 de ţări. România a fost reprezentată la acest eveniment gastronomic, de mai multe echipe şi expozanţi individuali.ASOCIAŢIA NAŢIONALĂ A BUCĂTARILOR ŞI COFETARILOR DIN TURISM ROMÂNIA, membră cu drepturi depline în WACS, a participat cu ECHIPA NAŢIONALĂ DE JUNIORI, cu ECHPA REGIONALĂ “ TRANSILVANIA”, precum şi cu expozanţi individuali.


ECHPA NAŢIONALĂ DE JUNIORI, a fost formată după mai multe preselecţii şi antrenamente. Membrii ei cu vârsta până în 25 ani, au fost:

  • DRAGOŞ BERCEA

  • ISTVAN VAJDA

  • ALIN DRĂGOIESCU

  • FRIDA TOTH.


Având la conducere ca antrenor pe ŞTEFAN BERCEA, preşedinte ANBCT şi pe JAKOB HAUSMANN – reprezentantul sponsorului principal SELGROS, echipa a obţinut medalia de BRONZ la categoria EXPOZIŢIE DE ARTĂ CULINARĂ, iar la categoria “RESTAURANTUL NAŢIUNILOR”, DIPLOMĂ.


În cadrul acestei probe, echipa a avut de pregătit în timp de 6 ore un meniu pentru 60 de persoane format din: gustare caldă, fel de bază şi desert. Astfel, la gustare au pregătit Mille-Feuilles din şalău şi somon cu tăiţei din morcov şi dovlecel, cu mozzarella şi sos cu creveţi; fel de bază - Piept de raţă umplut cu gutui în crustă de ciocolată şi coriandru, mămăligă cu trufe, sos cu castane şi păstăi de mazăre; desert - Sufle din dovleac cu alune, sorbet din roşii cu busuioc şi vodka, fructe de pădure gratinate cu Sabayone de portocale.


ECHIPA REGIONALĂ ”TRANSILVANIA” formată din MARIA RUSU, ADRIAN POP, EUGEN BAR, ADRIAN RUSU şi ADRIAN LASAC, a obţinut la categoriile ABC – arta culinară, medalia de BRONZ


1 afișare0 comentarii
bottom of page