top of page
banner UFC.png
  • Poza scriitoruluiANBCT

Emanuel Mocan asistat de către Alin Vădean ne reprezinta in categoria Global Chefs Challenge

Actualizată în: 19 feb. 2019

Reprezentantul României în competiția internațională Global Chefs Challenge Semifinale Europa , desfășurată anul acesta la Rimini – Italia, este Emanuel Mocan, asistat de Alin Vădean, ambii membri ANBCT.


Emanuel Mocan, deja un obișnuit al competițiilor internaționale, câștigătorul competiției Arena Bucătarilor ediția 2017, a reprezentat în anul 2018 România la concursul culinar internațional Les Chefs en Or, desfășurat la Paris, în zilele de 11 și 12 noiembrie, unde a câștigat locul trei, dupa ce in anul 2014 castigase acelasi trofeu la Juniori la varsta de 18 ani.


În categoria Global Chefs Challenge, cei mai buni bucătari din întreaga lume, în vârstă de peste 26 de ani, concurează pentru a-și arăta abilitățile în bucătărie și adaptabilitatea lor la stresul competițional.


Creațiile lor culinare trebuie să uimească juriul internațional prin prezentare, gust. În același timp sunt aspru jurizați pentru păstrarea și respectarea normelor de igienă HACCP în bucătărie, folosirea corectă a tehnicilor de lucru, folosirea eficientă a materiei prime în bucătărie.


Participarea la competițiile internaționale poate fi, pentru bucătari, echivalentul unui training. „Să participi la o astfel de competiție înseamnă să te pregătești, să te documentezi , să investești în tine timp și bani“ spune Gabriela Berechet.

Un concurs internațional de anvergură înseamnă contactul cu sute de bucătari și preparatele lor culinare, reprezentând o importantă sursă de inspirație.


„Participi la un astfel de concurs ca să ții pasul cu ce se mai întamplă în gastronomie și ca să afli care sunt ultimele trenduri. La astfel de concursuri se lansează tendințele în bucătărie pentru urmatorii ani“, susține chef Ioan Florescu.

Alături de Emanuel în competiție au fost, în prima rundă desfășurată în ziua de 17 februarie 2019 , reprezentanții Italiei, Portugaliei și Letoniei.Emoțiile au fost evidente și numai experiența din competițiile internaționale a făcut ca Emanuel Mocan să finalizeze cu succes preparatele – starter, main-course și desert.

Material realizat de Adrian Neag

257 afișări0 comentarii
bottom of page