top of page
banner UFC.png

Emanuel Mocan a câștigat ediția 2019 a Arenei Bucătarilor Selgros !

Chef-ul dejean Emanuel Mocan , membru ANBCT România , a câștigat, pentru a doua oară, competiția de gătit “Arena Bucătarilor” 2019 – ediția a XI-a, unul dintre cele mai importante concursuri dedicate bucătarilor profesioniști.


În finala întrecerii – desfășurată la centrul gastronomic Arena Bucătarilor de la Selgros Brașov – s-au calificat opt concurenți, care s-au întrecut în măiestrie în arta gătitului.

Arena Bucătarilor, ediția 2019, și-a desemnat câștigătorii la categoria de seniori, într-o atmosferă festivă, plină de emoții. Competiția a devenit tot mai aprigă an de an, iar cei opt finaliști și-au demonstrat măiestria în bucătărie ridicând la nivel de excelență preparatele prezentate.În urma unei analize atente a juriului format din maeștri în arta culinară din mai multe ţări, primii trei concurenți clasați au fost:


Locul I: Emanuel Mocan – Red Wine Bistro - Cluj-Napoca


Locul II: Alexandru Vreme – Bistro Couchette - Braşov


Locul III: Cosmin Bogdan Cozma – D.O.R. Braşov


Câștigătorul locului I, Emanuel Mocan, va reprezenta din nou România la concursul culinar internațional „Les Chefs en Or” - Paris, în 2020.

De altfel, dovada experienței și profesionalismului său o reprezintă și faptul că este căpitanul echipei naționale de juniori care va reprezenta România la Olimpiada Mondială Culinară de la Stuttgart in perioada 14-19 februarie 2020.


Reamintim ca Emanuel Mocan a câștigat competiția de gătit “Arena Bucătarilor” și in anul 2017 . În finala întrecerii “Arena Bucatarilor” din anul 2017 s-au calificat atunci opt concurenți, toți bucătari profesioniști. Este vorba despre Vasilica Marinica Bejenaru (Restaurant Coresi Business Lunch – Brașov), Roxana Blenche (La Strada Bistronomie – Brașov), Gheorghe Bulbuc (Restaurant Chef Galerie Iași), Emanuel Mocan (Meron Victoriei – București), Daniel Nistor (Kasho Lounge – Brașov), Gheorghe Rusu (Restaurant Boema – Bacău), Laszlo Szabolcs (Gio San’tu Pub – București) și Cesar Alonso Velasquez Baez (5ensi – București).


Urmare a locului 1 ocupat in 2017 , Emanuel Mocan, câștigătorul competiției Arena Bucătarilor ediția 2017, a reprezentat in 2018 România la concursul culinar internațional Les Chefs en Or, desfășurat la Paris, în zilele de 11 și 12 noiembrie 2018, unde a câștigat locul trei.


Mocan a participat pentru a doua oară la competiția pariziană, însă pentru prima dată la secțiunea de seniori. În 2014 a câștigat competiția la nivel de juniori.


Considerat unul dintre cei mai talentați tineri bucătari români ai momentului, Emanuel Mocan și-a asigurat a treia treaptă de pe podium în anul 2018 în urma realizării unei rețete originale pe o temă dată, urmând instrucțiunile președintelui juriului, Thierry Marx.


Emanuel Mocan a intrat în competiții culinare de la vârsta de 18 ani, trecând prin mai multe bucătării prestigioase din țară. Reprezintă noul val , tinerețea și prospețimea de care are nevoie gastronomia profesionistă din România.


Felicitări Emanuel Mocan, felicitări tuturor membrilor ANBCT România , felicitări tuturor concurenților !


Competitia Arena Bucătarilor este organizată de către SELGROS România, partener al ANBCT România .

232 afișări0 comentarii
bottom of page