banner UFC.png
  • ANBCT

Cursuri de Bucatarie Euro-mediteraneana si Managementul Restaurantelor

Curs de Bucatarie Euromediteraneana / Formator: Chef Lorenzo Lacriola, formator in cadrul echipei nationale a Italiei - 28 februarie 2022, incepand cu ora 09:30, Global School


Prezentarea generala - Bucătăria mediteraneană este din ce în ce mai mult o REFERINTA pentru bucătari, dieteticieni, medici, gurmanzi, facand parte din patrimoniul imaterial UNESCO.


Associazione Cuochi Italiani și Global School Palazzo Italia doresc să

sporească prezența și participarea la această importantă provocare a „mâncării sănătoase”

iar prin „bucătăria euromediteraneană” intenționeaza să integreze produse, resurse

umane, în acest program de „îmbunătățire a stilului de viață” .


Subiectele cursului

  • analiza posibilitatilor de a integra produsele romanesti in retete de bucatarie mediteraneana

  • pregatire diverse preparate (6 retete)

  • utilizarea diverselor metode de gatire: vasocottura, infuzie, sousvide

  • influenta produselor originale asupra retetelor

  • informarea vis a vis de regulile care trebuiesc respectate in vederea participarii la

  • concursurile internationale.


Curs de Managementul Restaurantelor / Formator : Luisana Merola

28 februarie 2022, incepand cu ora 13:00 - Global School



Prezentare generală


Analiza sectorului turistic pentru UE impune examinarea cu atenție a antreprenorilor care fac parte din aceasta, deoarece din operațiunile lor vor apărea rezultate satisfăcătoare, reflecţie necesară născută din considerentul că nu este suficient ca o companie să aibă clienți, ci trebuie să poată traduce prezența lor în profit. Toate acestea par foarte complicate din cauza sectorului în continuă expansiune dar extrem de competitiv, prin urmare, companiile de acest fel nu se pot descurca fără prezenţa unui input managerial care ar putea fi exprimat prin controlul managementului serviciilor si proceselor.


Obiective

  • Recunoașterea pieței în care se desfășoară activitatea

  • Analizarea pieței în care se desfășoară activitatea

  • Pragul de rentabilitate

  • Organizarea aprovizionărilor

  • Analizarea costului direct al alimentelor (un singur fel)

  • Standardizarea tuturor costurilor companiei

  • Strategia de preț: determinarea prețului de vânzare

  • Implementarea unui sistem organizatoric într-o companie de servicii


Etape intermediare


I. Prezentarea Pieței Europene a Restaurantelor

  • caracteristicile pieței

  • caracteristicile concurentei

  • structura costurilor pieței de referință

  • componența cererii

  • componenţa ofertei


II. Importanța managementului: axa organizațională a managementului care creează valoare într-o companie de servicii

  • Planificare: aprovizionare, procese de producție, lucru

  • Organizare: lucrul printr-o structură organizatorică

  • Management: costuri, RU (resurse umane) în companiile de servicii

  • Control: eficiența și eficacitatea proceselor de producție și a serviciilor.


Cei doi formatorii sunt distinsi chefi italieni, recunoscuti la nivel national si international, profesori in cadrul institutiilor scolare de profil, precum si participanti ca jurati in cadrul diverselor concursuri.


Taxa de participare este de 50 euro/persoana.

Va invitam sa participati intr-un numar cat mai mare, avand astfel ocazia sa acumulati un plus de cunostinte experientei dvs care cu siguranta va fi benefic pentru viitor.

Asteptam confirmarea de participare atât telefonic sau whatsapp la numerele:


1.003 afișări0 comentarii