top of page
banner UFC.png

Cupa Mondială în Patiserie, Gelaterie și Ciocolaterie Milano 2019

În perioada 19-22 octombrie 2019, la Milano, în Italia, va avea loc prestigiosul concurs The World Trophy of Pastry Ice Cream and Chocolate, eveniment destinat specialiștilor din domeniu. Este o competiție internațională de anvergură la care participă patiseri - cofetari din întreaga lume, miza fiind trofeul și, bineînțeles, titlul de campion mondial.

Competiția este organizată de către Federația Internațională de Patiserie, Gelaterie și Ciocolaterie.

Alături de România mai sunt prezente echipe din Italia, Peru, Japonia , Mexic, Franța, Polonia, Australia, Thailanda, Belgia, China, Algeria, Maroc, Tunisia, Ungaria, Columbia, Egipt, Bolivia și SUA.

Tema ediției din acest an este "Artă și tradiție națională", iar România va fi reprezentată la Milano de o echipă de la Cofetăriile Delice Internațional Câmpina.

Echipa Delice este formată din Erika Gălbinașu, Corina Melinda Balasz și Alexandru Chitic (câștigătorul medaliei de aur de la Culinary World Cup 2018 de la Luxembourg), ei fiind pregătiți de Carmela Dragomir – membru ANBCT România - proprietarul lanțului de cofetării Delice, câștigătoare a numeroase medalii de aur și argint la campionatele mondiale, olimpiadele și saloanele de profil.


Competiția are loc o data la 2 ani de zile, prima ediție fiind organizată în 2015.

Potrivit regulamentului de organizare, concurenții vor avea de pregătit în 7 ore de competiție, live : o sculptură în ciocolată și praline, o sculptură în zahăr și tort modern și o sculptură în pastilaj și înghețată .


Titlul de campion mondial va fi răsplătit și cu un premiu în valoare de 10.000 euro.

Imagini de la ediția 2017 aici:

https://www.youtube.com/watch?v=1ItlfKe0PiU


Succes România !

168 afișări0 comentarii
bottom of page