top of page
banner UFC.png
 • Poza scriitoruluiANBCT

Cupa Carpaților în Arta Culinară

Top Hospitality Romania alături de Sponsorul Principal CELLI si in parteneriat cu Asociația Națională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism, Kronwell Hotel, Culinary Arts School Brasov si KIMBO Romania, va invita in data de 28 iunie la concursul culinar "Cupa Carpatilor in Arta Culinara" dedicat bucătarilor si cofetarilor profesioniști. ​ ​ Concursul se dorește a fi semnalul unui nou început in ceea ce privește mediul competitional culinar din Romania, si va reuni la Brasov, cei mai talentați bucătari si cofetari profesioniști ai momentului. Competiția va avea trei categorii disponibile si invita toți profesioniști sa se înscrie. ​

De asemenea concursul are ca scop atragerea a cat mai multi bucatari si cofetari profesionisti intr o competitie culinara care sa formeze baza participarii la eventualele concursuri nationale si internationale organizate sub organizatia WACS ( Worldchefs - World Association of Chefs Societies ).

 • Cupa Carpatilor in Arta Culinara se va desfasura in urma inscrierii echipelor in formularul de inscrire, disponibil pe www.tophospitality.ro/cupa-carpatilor-in-arta-culinara .

 • Competitia culinara se va desfasura in data de 28 Iunie 2021 in orasul Brasov.

 • Expozitia va fi deschisa pentru toate categoriile de vizitatori incepand cu ora: 11:30


Cine poate participa la acest concurs:

 • Echipe individuale reprezentand hoteluri, restaurante, alte tipuri de unitati de alimentative publica, etc, din Romania.

 • Echipe pe oras (mai multi bucatari sau cofetari care nu fac parte din aceasi unitate de alimentatie publica dar se unesc intr-o singura echipa - Ex. Echipa Orasului Campina)

 • Individuali, echipe formate dintr o singura persoana si maxim un antrenor.

· Nu exista un numar maxim impus pentru a forma o echipa insa la prezentarea preparatelor in fata juriului va fi prezent doar liderul echipei iar in cazul castigarii unui loc pe podium, acesta va fi acordat echipei, prin liderul acesteia.


Cele trei categorii din concurs sunt:

 • Categoria A: Platou Rece Festiv ( Carne de Vana / tematica: muntii Carpati)

 • Categoria B: PREPARAT INDIVIDUAL in viziunea concurentului / echipei ( FEL PRINCIPAL) / ( Carne de Vanat si vita, tematica: muntii Carpati ):

 • Categoria C: Desert ( Tematica impusa: Muntii Carpati )


Culinary Arts School Brasov va acorda trei premii in valoare totala de 7500 de lei, reprezentand participarea primilor trei clasati la categoria A - Platou Rece Festiv ( Carne de Vana / tematica: muntii Carpati), la un Master Class organizat la Brasov, cu tematica " Preparate de Evenimente".Juriul va fi format din:

 • Stefan Bercea, ( Jurat ) Presedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism-România, un profesionist cu o experienta vasta atat competitionala, cu multiple premii nationale si internationale, dar si unul dintre cei mai apreciati jurati din Romania.

 • Ioan Florescu, ( Jurat ) membru al Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism, multimplu castigator al concursurilor nationala si internationale, Medaliat cu bronz – 2004 Olimpiada Gastronomică, Erfurt – Germania, si Aur – 2016 Olimpiada Gastronomică, Erfurt – Germania.

 • Flavian Dobre, ( Jurat ) Maestru Cofetar in Romania, membru in Echipa Nationala a Bucatarilor care ne-a reprezentat anul trecut la Olimpiada Culinara de la Stuttgart, multimplu castigator al concururilor nationale si internationale.

 • Emanuel Mocan, ( Jurat ) Castigator al concursului Arena Bucatarilor 2017, castigator al Les Chefs en Or Juniori in 2014, castigator al locului 3 la Les Chefs en Or Seniori in 2018, Capitan al Echipei Nationale de Bucatari Juniori la Olimpiada Culinara de la Stuttgart 2020 unde a castigat alaturi de echipa sa, medaliile de argint si bronz.

 • Carmela Dragomir, ( Observator ) membra a Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism, multipla campioana si castigatoare a concursurilor nationale si Internationale, Medalie de Aur la individual – Cupa Mondială în Arta Culinară, Luxexpo 2014, Medalie de Bronz – Olimpiada Culinară IKA 2012 si medaliile de Argint si Bronz la editia din 2008.

 

Inscrie-te aici ca si concurent in cadrul competitiei

 

Inscrie-te aici ca si vizitator al evenimentului


1.846 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page