top of page
banner UFC.png
  • ANBCT

Conferinta Nationala Bucatarilor din Romania

Actualizată în: 26 ian. 2019

Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (ANBCT) a anunţa data la care va avea loc Conferinţa Naţională Bucătarilor din România şi anume 19 septembrie. Evenimentul se desfăşoară la Braşov şi este prima ediţie de gen.


Este o adunare destinată celor din domeniul gastronomiei şi ospitalităţii, iar profesioniştii din acest câmp vor putea discuta despre problemele din domeniu, inovaţii şi gastronomia de mâine. Vor împărtăşi de asemenea idei şi experienţe. Bucătarii, patiserii, somelierii, dar şi proprietarii sau managerii de hoteluri şi pensiuni sunt aşteptaţi la Hotel Aro Palace Braşov începând cu ora 09:00.


Motivul realizării acestei conferinţe este vidul comunicării reprezentanţilor artei culinare de la noi. Suntem în plin sezon turistic, iar televiziunile ne bombardează cu scandaluri legate de alimente expirate, turişti prea puţini pe litoral şi potenţial turistic neexploatat. Doar o organizare de gen şi o reunire a profesioniştilor poate crea un format şi cadru pentru a urca potenţialul irosit al ţării noastre.


La nivel gastronomic stăm bine, cu trofee şi reprezentanţi la competiţii internaţionale în ultimii ani. Avem şi tot mai multe branduri certificate european, deci încă un plus. Iată şi care sunt subiectele ce vor fi abordate la Braşov:


  • Bucătăria tradiţională românească sub asaltul provocărilor internaţionale

  • Revenirea gustului: sfârşit