Caută

Conferința Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din România ediția a II-a 2019

Actualizată în: 29 Ian. 2020

Organizată în cadrul evenimentelor de la INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2019 , cel mai mare târg de profil pentru industria alimentară din sud-estul Europei, de către reprezentanța ANBCT SUD, prin director regional Laurențiu Mâță, Conferința Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din România, aflată la cea de a II-a ediție, a reunit peste 150 de reprezentanți ai breslei din România și străinătate.

Conferința a fost onorată cu prezența de delegația Asociației Naționale a Bucătarilor din Republica Moldova, condusă de chef Elena Ciobanu, reprezentanța România a FIC - Federația Italiană de Bucătari, prin Enza Barbaro si Giovanni Baldantoni, membrii ai Asociației Disciples Escoffier din România, conduși de președinte Ștefan Oprea, Institutul Culinar Disciples Escoffier , prin lector Ciprian Nicolescu.

Lucrările conferinței au fost moderate de Paul Siserman, director regional Transilvania al ANBCT România, alături de președintele ANBCT România, Ștefan Bercea.


După prezentarea activității ANBCT România din anul 2019, panelul de discuții cu tema Educația culinară în România 2019 a adus în fața celor prezenți reprezentanți ai Institutului Culinar Disciples Escoffier, Horeca School, ICEP School și Flavian Dobre Academy.

Speakerii au trebuit să răspundă la întrebări de maximă importanță pentru gastronomia românească: Cum putem atrage mai mulți aplicanți către meseriile din gastronomie, Cum vedem evoluția segmentului gastro-