banner UFC.png
  • ANBCT

Competitia culinara "TASTE Culinary Business Academy"

16.02.2022, Brasov - In cursul zilei de miercuri, 16 februarie 2022, a avut loc la Brasov, in cadrul TASTE Culinary Business Academy, prima competitie culinara organizata de catre centrul de invatamant in parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism. Tematica concursului a fost "Preparate din Gastronomia Mondiala" iar echipele au gatit LIVE, in laboratorul - bucatarie al unitatii de invatamant, cate o gustare si un fel principal.


In competitie s-au inscris cinci echipe avand in componenta lor cate cinci sau sase componenti. Echipele au fost:


Echipa nr. 1 a fost formata din: Peter Robert ( Capitan de echipa ), Toader Ioana , Hristea Andreea , Andras Zsuzanna, Costin Dragos, Resid Yasmina

Acestia au avut de pregatit pentru concurs, urmatoarele preparete: gustare "Supa Minestrone" iar pentru felul principal " Parmesan – crusted lamb raks with polenta"


Echipa nr.2 a fost formata din: Bocanu Mihai ( Capitan de echipa ), Preda Vlad, Patrascan Teodora, Buleac Vlad , Enea Matei

Acestia au avut de pregatit pentru concurs, urmatoarele preparete: gustare "Ceviche" iar pentru felul principal "Pad Thai"


Echipa nr.3 a fost formata din: Balan Alex ( Capitan de echipa ), Mihaila Carina , Bordas Andrei , Petrescu Andra, Stoiciu Costin, Lapte Cristian

Acestia au avut de pregatit pentru concurs, urmatoarele preparete: gustare "Supa Ramen" iar pentru felul principal "Pork Scaloppine"


Echipa nr.4 a fost formata din: Alecse Dan ( Capitan de echipa ), Dan Vlad, Csendor Aron , Zilisteanu Luca, Olaru Stefan-Paul, Gholiss Sohail

Acestia au avut de pregatit pentru concurs, urmatoarele preparete: gustare "Supa Bouillabaisse" iar pentru felul principal "Seared Scallops with basil Risotto"


Echipa nr.5 a fost formata din: Kim Mihai ( Capitan de echipa ), Boros Eszter, Petre Andreea, Bartalis Samuel, Olariu Alexandru

Acestia au avut de pregatit pentru concurs, urmatoarele preparete: gustare "Chicken Pate Terrine" iar pentru felul principal "Beef Stroganoff"


Echipele au fost jurizate de catre:



Doamna Cornelia Ghișoi - Secretar General al Asociaţiatiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism, doamna Ghisoi este prima Lady Chef din Romania. Licentiata in Stiinte Economice, detine o diploma de Master in Studii Europene de Drept Administrativ, Brevet de Turism si diploma de Maestru in Arta Culinara. Are o experienta de peste 20 ani in industria culinara, in prezent activand ca Bucatar Sef in cadrul hotelului Aro Palace, Brasov.


Domnul Ștefan Bercea - Presedintele al Asociaţiatiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism, Maestru in Arta Culinara, are o experienta culinara de peste 50 de ani, fiind multimplu medaliat la concursurile nationale si internationale, Olimpiada Culinara si Campionanul Mondial de Gastronomie. Acesta conduce ANBCT Romania din anul 2008 si este propietar al hotelului si restaurantului Cabana Vanatorilor.


Domnul Liviu Preda - Membru al Asociaţiatiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism, Maestru in Arta Culinara, are în palmaresul său o medalie de argint la Salonul Mondial de Gastronomie de la Luxemburg, în 2014, un an mai tarziu câștigă Arena Bucătarilor și ajunge pe locul 4 în competiția Global Chef de la Praga.


Competitia a fost jurizata avand urmatoarele criterii de punctare:


Clasamentul final al competitiei a fost urmatorul:

LOCUL I - Echipa nr.2 care a fost formata din: Bocanu Mihai ( Capitan de echipa ), Preda Vlad, Patrascan Teodora, Buleac Vlad , Enea Matei


LOCUL II - Echipa nr. 1 care a fost formata din: Peter Robert ( Capitan de echipa ), Toader Ioana , Hristea Andreea , Andras Zsuzanna, Costin Dragos, Resid Yasmina


Locul III - Echipa nr.5 care a fost formata din: Kim Mihai ( Capitan de echipa ), Boros Eszter, Petre Andreea, Bartalis Samuel, Olariu Alexandru


Multumim Taste Culinary Business Academy, partenerul nostru educational, pentru invitatie, si felicitam toti studentii participanti in aceasta competitie, pentru preparatele prezentate si spiritul competitiv si de fair play. Ne vedem la urmatoarea editiei a competitiei culinare, care speram sa devina o traditie in cardul Taste Culinary Business Academy.

Coordonarea logistica si comunicarea acestui eveniment, din parte ANBCT Romania, a fost asigurata de catre domnul Laurenţiu Mâță, Director de Comunicare si Evenimente in cadrul asociatiei. Project Manager al competitiei a fost doamna Ramona Costin, Compliance Officer & Programme Leader TASTE. Multumim CELLI Romania pentru sustinere, in toate proiectele competitionale ale asociatiei!

1.021 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate