Caută
  • ANBCT

Chef Kei Kobayashi, primul japonez care primeşte trei stele Michelin în Franţa

Chef Kei Kobayashi, 43 de ani, instalat la Paris, a devenit luni primul japonez căruia i-au fost decernate trei stele în Franţa de către ghidul Michelin, care a premiat trei noi maeştri ai bucătăriei cu recompensa supremă, ceilalţi doi fiind Glenn Viel din Provence şi Christopher Coutanceau - La Rochelle (vest), potrivit AFP.


"Trei stele recompensează parcursul extraordinar al lui Kei Kobayashi, primul chef japonez care obţine premiul suprem în Franţa, din întreaga istorie a Ghidului Michelin", potrivit reprezentanţilor ghidului roşu.

Între 2003 şi 2010, Kobayashi a lucrat la Plaza Athénée sub ordinele lui Alain Ducasse, reputat maestru exigent, chiar intransigent, aşa cum scrie Le Monde. Perseverent, dar mai ales ambiţios, Kei Kobayashi a vrut să fie pe cont propriu. În 2011, îl întâlneşte pe chef Gérard Besson, care ieşea la pensie şi care voia să cedeze localul istoric unui bucătar dornic de a conserva spiritul locului.


Ghidul roşu, care construieşte şi dărâmă reputaţii în lumea gastronomiei, a provocat un cutremur prin decizia de a retrage o stea restaurantului celebrului chef francez Paul Bocuse, unii vâzând în asta o fabrică de "tăiat capete".