Caută
  • ANBCT

Romania a bifat cele mai bune rezultate din istorie la Olimpiada Culinara.

Actualizată în: Febr. 25

„Mai mare, mai bine și pentru prima dată la Stuttgart 2020” – acestea au fost cuvintele de salut ale președintelui Asociației Bucătarilor din Germania, Richard Beck, principalul organizator al Olimpiadei Mondiale Culinare.


Toți bucătarii prezenți au fost încântați să reprezinte pasiunea și țara lor. Noile provocări lansate de actuala ediție a Olimpiadei Culinare – Chefs Table pentru echipele naționale de seniori si IKA Buffet pentru echipele naționale de juniori – au avut un succes deosebit, marcat în primul rând prin vânzarea tuturor biletelor înainte de deschiderea Olimpiadei.



Pasiunea pentru gătit, munca în echipă, ingeniozitatea în alcătuirea meniurilor, coordonarea perfectă a echipelor au fost câteva din ingredientele necesare succesului final. Mai mult decât la orice ediție a Olimpiadelor Culinare, jurații au fost extrem de exigenți cu respectarea normelor de igienă din bucătăria de concurs.


Munca de reconstrucție a Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism A.N.B.C.T România a început acum 3 ani de zile și acum se văd primele rezultate. Echipe tinere, dornice de performanță profesională, îndrumați de mentori cu mare experiență gastronomică, au reușit să demonstreze că sunt capabili de victorii. Bucătarii români au arătat, dacă mai era nevoie, că gastronomia românească are mult de oferit și numai prin unitatea și forța echipelor putem ajunge și rămâne în topul clasamentelor competițiilor internaționale.

Pentru toți membrii delegației României la Olimpiada Culinară 2020 rezultatele sunt extraordinare. Să nu neglijăm faptul că echipele naționale de seniori și juniori au participat la Olimpiada Culinară după 8 ani de absență din marile competiții. Rezultatele obținute la prima participare în actuala formulă a echipelor naționale de seniori și juniori au fost apreciate de toți jurații și reprezentanții WorldChefs.


Palmaresul reprezentanților României la Olimpiada Culinară 2020 este următorul :

Echipa Națională de Seniori, categoria "NATIONAL TEAMS": Dragoș Bercea ( Căpitan ), Daniel Nistor, Laurențiu Hairadin, Bogdan Cozma, Marinică Bejenaru, Marian Zancianu, Eparu Irinel și Flavian Andrei Dobre – medalie de bronz la proba Restaurantul Națiunilor si mentiune la proba Chefs Table. Antrenorul Echipei: Ciprian Nicolescu / Managerul Echipei: Laurentiu Mata


Echipa Națională de Juniori, categoria "JUNIOR NATIONAL TEAMS": Mocan Emanuel ( Căpitan ), Dadiana Munteanu, Vădean Alin , Mihai Dragomir, Alexandru Ștefan și Antohi Paul - medalie de argint la proba Restaurantul Națiunilor si medalie de bronz la proba IKA Buffet. Antrenor si Team Manager: Paul Siserman


Echipa Culinara Regională Brașov, categoria "REGIONAL TEAMS": Ioan Florescu ( Căpitan ), Ghișoi Cornelia, Ciobanu Cristina, Daniel Buzea, Gabor Sabina, Paul Holhoş, Balazs Corina – medalie de argint


Echipa Regională "Casa Boierului din Deal" categoria "REGIONAL TEAMS": Lungu Cerasela ( Căpitan ), Ene Cecilia, Vera Maxim, Arsene Ionuț-Cătălin, Afilipoaie Flavius, Popa Florin, Paul Ionuț Secară – medalie de bronz


Individual:

  • Cornelia Ghișoi – 2 medalii de argint Culinary Art

  • Ioan Florescu – medalie de argint Culinary Art

  • Cristina Ciobanu - medalie de argint Pastry Art

  • Gigel Ciutacu - medalie de bronz Culinary Art

  • Alin Gavril – roman stabilit în SUA - medalie de bronz Culinary Art

  • Vasile Spânu - medalie de bronz Culinary Art


Mulțumiri sponsorilor și partenerilor fără de care nu ar fi fost posibila prezența delegatiei ANBCT România :


METRO Romania, Familia Toneli, Mutti Pomodoro, Tabasco ® Brand / Tabasco România, Parmafood Group Distribution, Marketing Italian Food, Palazzo Italia Bucarest, Global School Palazzo Italia, Gio's - Uniforme Profesionale, Academia City Grill / Grupul City Grill, Casa din Bran, Nova Pan Brasov, Cookman, Solina Romania, Friedr. Dick GmbH & Co. KG, Cabana Vanatorilor, Hendi Romania, AMT Gastroguss, Microgreens Romania, Aromitalia - Dal 1942 Ingredienti di Qualità, Comprest Brașov, Saporoso Equipment SRL, Lainox Ali, Thermomix Romania, Agrofood, Hospitality Culture Institute, Top Hospitality Romania, Inkchef Academy By Paul Siserman, YouStudio, UFS Romania, Zetea, Hausmann World.


Din acest moment încep pregătirile echipelor naționale pentru Cupa Mondială de la Luxembourg 2022. Succes România !



602 afișare
  • Facebook Clean