Caută
  • ANBCT

Romania a bifat cele mai bune rezultate din istorie la Olimpiada Culinara.

Actualizată în: 25 Febr. 2020

„Mai mare, mai bine și pentru prima dată la Stuttgart 2020” – acestea au fost cuvintele de salut ale președintelui Asociației Bucătarilor din Germania, Richard Beck, principalul organizator al Olimpiadei Mondiale Culinare.


Toți bucătarii prezenți au fost încântați să reprezinte pasiunea și țara lor. Noile provocări lansate de actuala ediție a Olimpiadei Culinare – Chefs Table pentru echipele naționale de seniori si IKA Buffet pentru echipele naționale de juniori – au avut un succes deosebit, marcat în primul rând prin vânzarea tuturor biletelor înainte de deschiderea Olimpiadei.Pasiunea pentru gătit, munca în echipă, ingeniozitatea în alcătuirea meniurilor, coordonarea perfectă a echipelor au fost câteva din ingredientele necesare succesului final. Mai mult decât la orice ediție a Olimpiadelor Culinare, jurații au fost extrem de exigenți cu respectarea normelor de igienă din bucătăria de concurs.


Munca de reconstrucție a Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism A.N.B.C.T România a început acum 3 ani de zile și acum se văd primele rezultate. Echipe tinere, dornice de performanță profesională, îndrumați de mentori cu mare experiență gastronomică, au reușit să demonstreze că sunt capabili de victorii. Bucătarii români au arătat, dacă mai era nevoie, că gastronomia românească are mult de oferit și numai prin unitatea și forța echipelor putem ajunge și rămâne în topul clasamentelor competițiilor internaționale.