top of page
banner UFC.png
banner.png
348824527_215552291260607_6553731018223536286_n.jpg
  • Poza scriitoruluiANBCT

Au inceput pregatirile pentru participarea echipelor nationale la Olimpiada Culinara de la Stuttgart

Dragi membri și prieteni ai ANBCT, suntem entuziasmați să vă anunțăm că ne pregătim cu energie și pasiune pentru a reprezenta România la Olimpiada Culinară de la Stuttgart, care va avea loc între 2 și 7 februarie. Aceasta nu este doar o competiție, ci o adevărată celebrare a inovației și excelenței în lumea culinară, reunind cei mai talentați profesioniști din gastronomie din toate colțurile lumii. Sperăm să vă alăturați entuziasmului nostru și să ne urmăriți pe această călătorie plină de arome și creativitate!


Olimpiada Culinara este un amfiteatru al gustului și creativității, o arenă unde talentele și măiestria culinară sunt puse la încercare, în fața unui juriu de excepție și a unui public pasionat de artele culinare. Participarea la un astfel de eveniment nu doar că onorează, dar și plasează națiunea noastră pe harta culinară internațională.


România a avut anterior reprezentări remarcabile, echipele noastre demonstrând constant pasiune, dedicare și un nivel inalt de profesionalism, lucruri care au consolidat prestigiul țării noastre în cadrul competiției.


Pentru editia 2024, delegația noastră este alcătuită din membri dedicați ai Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism din România, bucatari profesionisti cu experienta profesionala desavarsita si cu participari anterioare la competitii internationale, care vor reprezenta cu mândrie și determinare culorile gastronomiei românești:


Echipa Nationala de Bucatari este compusa din următorii distinși profesioniști:

  • Bercea Dragoș - Team Manager

  • Mocan Emanuel - Team Captain

  • Zancianu Marian, Vreme Alexandru, Bejenaru Vasilică Marinică, Murariu Alin - Chefi

  • Ștefan Alexandru, Flavian Dobre - Pastry Chefs

  • Nistor Daniel - Prim Ajutor

  • Necula Mihai Ciprian - Ajutori

 

Echipa Nationala de Bucatari Juniori îi include pe:

Cozma Bogdan - Team Manager

Dragomir Mihai - Team Captain

Antohi Paul Andrei, Țicușan Cristian Robert, Adam Filip, Bejenaru Matei - Chefi

Munteanu Dadiana - Pastry Chef

Borza Răzvan - Prim Ajutor

Miron Andrei, Toader David - Ajutori


Laurenţiu Mâță, Director în cadrul ANBCT și un expert recunoscut în domeniu, va supraveghea ( management & administrativ ) participarea acestor două echipe, în calitate de Project Manager, domnul Mâță avand in palmares o participare la Olimpiada Culinara de la Stuttgart in anul 2020 unde a fost Team Manager al Echipei Nationale de Bucatari.


Avem onoarea de a anunța că, pentru prima dată în istorie, participarea echipelor naționale la Olimpiada Culinară este susținută integral din resurse proprii, obținute prin intermediul parteneriatelor strategice pe care le-am construit. În acest context, dorim să exprimăm sincere mulțumiri Partenerilor noștri Principali, Selgros România și Unilever Food Solutions. Recunoașterea și suportul lor au subliniat importanța participării în proiecte de anvergură care promovează cu distincție reprezentarea României în competițiile culinare de prestigiu internațional.


Valorizăm în mod deosebit implicarea și susținerea oferită de partenerii noștri, întrucât acestea contribuie semnificativ la promovarea și valorificarea profesioniștilor culinari români pe scena mondială. Suntem dedicați excelenței și inovației în domeniul culinar și rămânem deschiși la consolidarea și extinderea parteneriatelor strategice, având speranța că branduri de renume se vor alătura demersului nostru de a evidenția și promova măiestria culinară românească, a subliniat domnul Laurenţiu Mâță


Suntem convinși că aceste echipe vor crea compoziții culinare sofisticate și vor reflecta cu prisosinta bogatiile și diversitatea gastronomiei românești. Le urăm succes în călătoria lor culinară și abia așteptăm să admirăm realizările lor extraordinare! 🌿

321 afișări1 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page