top of page
banner UFC.png
  • Poza scriitoruluiANBCT

Arena Bucatarilor Selgros 2013 anunta ultimele zile de inscrieri

Zeci de bucatari profesionisti de la cele mai bune restaurante din Romania s-au inscris deja in concursul Arena Bucatarilor Selgros 2013. Mai sunt doar trei zile in care cei mai pasionati Chefi pot intra in competitia pentru un loc in Marea Finala, ce va avea loc la Brasov, in 20 august 2013.


Pana in acest moment, au fost desemnati primii trei finalisti ai Arenei Bucatarilor 2013, castigatori ai primei etape preliminare. Alexandru Vreme - Gourmet Brasov, Ciprian Sotoc - Ramada Oradea si Adrian Boscu - Bulevard Fagaras au rezolvat cel mai bine tema etapei, Fel principal cu carne rosie, reusind sa impresioneze juriul prin tehnici ingenioase de preparare a bucatelor. Cei trei concurenti au fost premiati cu cate un cutit de bucatar marca Solingen, personalizat cu semnatura Chef Cezar Munteanu si cate un bon valoric de cumparaturi la Selgros, in valoare de 1.000 lei.


Etapa a II-a a competitiei este in plina desfasurare si are ca tema prepararea unui fel principal din peste si fructe de mare. Pana pe 7 iulie, concurentii inscrisi trebuie sa convinga prin maiestrie si creativitate ca merita cele mai mari punctaje din partea juriului pentru un loc in Marea Finala. Numai 3 dintre cei inscrisi in aceasta etapa se vor califica mai departe.


Cei care nu au intrat inca in concurs, dar vor sa ia parte la cea mai incitanta competitie gastronomica din Romania, se mai pot inscrie in etapa III-a pana vineri, 5 iulie 2013.


in premiera in acest an, cele trei etape preliminare ale competitiei Arena Bucatarilor Selgros 2013 au loc online, prin intermediul aplicatiei dedicate de pe pagina de socializare Facebook/Selgros.Romania.


Trei personalitati cu renume in gastronomia romaneasca, Cezar Munteanu, Chef Rotisseurs du Bailliage de Roumanie, Senior Lecturer in Gastronomy, Stefan Bercea, Maestru in Arta Culinara, Presedintele ANBCT si Adrian Hadean, blogger culinar, au misiunea de a juriza atent fiecare concurent in parte, punctand, printre altele, acuratetea si coerenta retetelor, ingeniozitatea, aspectul produsului finit, modul de prezentare a ingredientelor, pregatirea profesionala si inovatia.


in cadrul Arenei Bucatarilor 2013, cei mai priceputi profesionisti in domeniul gastronomiei inscrisi in concurs vor fi declarati castigatori ai locurilor I, II si III. De asemenea, vor mai fi acordate alte patru distinctii speciale: Premiul de popularitate, acordat in urma unui sondaj realizat in public, Premiul special al juriului, impreuna cu parteneri/furnizori Selgros, Premiul special "Cezar Munteanu" si Premiul special al ANBCT.6 afișări0 comentarii
bottom of page