Caută
  • ANBCT

Arena Bucatarilor - Prima Editie 2010

Actualizată în: 11 Febr. 2019

Vineri, 21 mai 2010, a debutat la Galaţi prima etapă a Arenei Bucătarilor Selgros, într-o atmosferă incendiară întreţinută de Dezbrăcatu’.



Emoţiile celor 18 concurenţi au atins apogeul în momentul dezvăluirii ingredientelor din coşul secret de către maestrul Jakob Hausmann. Dezvăluirea sa a fost urmată de începerea concursului culinar dintre cele 18 echipe de bucătari profesionişti de rang înalt care au început să prepare o gustare - primul din cele 3 preparate culinare realizate cu ingredientele coşului secret.



Căt timp concurenţii au fost ocupaţi cu prepararea savuroaselor mâncăruri ce-si răspândeau aromele în toată zona evenimentului, publicul a fost încântat cu degustările din carmangeria proprie Selgros. Vizitatorii s-au bucurat şi de ofertle şi promoţiile furnizorilor Selgros şi sfaturile gastronomice ale lui Jakob Hausmann, în atmosfera întreţinută cu glumele spumoase ale lui Dezbrăcatu’!


Începând de la ora 12, juriul exigent format din maeştri culinari de renume - Jakob Hausmann, Cornelia Ghişoi, Silvian Miron şi Cezar Munteanu - condus de Maestrul în Arta Culinară, Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism România - Ştefan Bercea a apreciat şi evaluat rezultatele eforturilor depuse de cei 18 participanţi la concurs.



În timpul în care se pregăteau următoarele 2 mâncăruri participante la concurs ( felul principal şi desertul ), somelierul Ştefan Stelian a impresionat audienţa prin informaţiile valoroase despre vinuri, prin prezentarea modului corect de a degusta şi aprecia calităţile vinului precum şi prin recomandările sale în legătură cu tipurile de vin potrivite cu preparatele realizate.



Maestrul Cofetar Silvian Miron şi-a etalat măiestria preparând un desert delicios şi dulciu