top of page
banner UFC.png
  • Poza scriitoruluiANBCT

Arena Bucătarilor - editia 2011

O experienţa gastronomică inedită!

Arena Bucătarilor - ediția a doua - 2011 - s-a desfășurat la Selgros Băneasa la începutul lunii septembrie 2011. Pentru două zile, compania Selgros a fost gazda unui eveniment gastronomic de excepție. În cele două zile de concurs s-au întrecut 43 de echipe de bucătari, pentru a-și demonstra talentul gastronomic în două etape: "Coş secret" și "Creaţie". Pentru evaluarea și aprecierea priceperii concurenților la ambele secțiuni, juriul a fost alcătuit din maeștri consacrați în arta culinară, membri ANBCT: Chef Cezar Munteanu, Ştefan Bercea (Preşedinte ANBCT), Petrişor Tănase, Mariana Rusu şi Silvian Miron (Maestru Cofetar). Maestru de ceremonii a fost Marius Vintilă, care cu verva bine-cunoscută a întreținut atmosfera la cote înalte, făcând echipă excelentă cu Chef Cezar. În același spirit de antren și bună dispoziție s-a încheiat prima seară a concursului cu concertul trupei TAXI.


Pentru deliciul publicului și al participanților au avut loc demonstrații de gătit, iar cei prezenți la eveniment s-au bucurat și de prezentările somelierului Sergiu Nedelea, Cavaler al Vinului European, care a demonstrat cum se degustă un vin și cum se alege vinul potrivit unui anumit fel culinar.


Un succes extraordinar au avut și bucătarii Selgros, care au făcut deliciul publicului cu produse din carmangeria proprie preparate la grătar, precum și la gustosul ceaun, alături de tradiționalul vițel la proțap.


Talentul, strădania și priceperea concurenților au fost răsplătite cu premii de către compania Selgros: Câștigători ziua 1 COȘ SECRET: Hotel Belvedere Braşov - 10.000 lei, Hotel Black Tulip Cluj - 7.000 lei și Restaurantul Bella Italia Brăila - 5.000 lei.


Câștigători ziua a doua CREAȚIE: Hotel Belvedere Braşov - 10.000 lei, Hotel Black Tulip Cluj - 7.000 lei și Pensiunea Anthimos Oradea - 5.000 lei.


Astfel, premiul cel mare, o cupă impresionantă, acordat pentru cel mai mare punctaj acumulat în ambele zile de concurs a fost dus acasă de echipa Restaurantului Belvedere Braşov. Premiile speciale Selgros au fost câștigate de: Hotel Transit Oradea și Restaurant Antic Brăila, care au beneficiat de câte o şedinţă de școlarizare cu Chef Cezar chiar în propriile restaurante.


Cupa specială ANBCT a fost acordată Restaurantului Casa Ungurească Braşov.


Toți câştigătorii au fost premiați cu cadouri consistente din partea firmelor partenere la acest eveniment: Agriro, Alco Real, Conti Grup, Dr. Oetker, Fackelmann, General Pharma, Henkel Detergenţi, Horeequip, Kotanyi, Leida, Macromex, Minosto, Nordic Impex, Procter & Gamble, Puratos, Pyramis, Scotch & Brite, Unilever Food Solutions şi Yalco.

2 afișări0 comentarii
bottom of page