top of page
banner UFC.png
  • ANBCT

ANBCT România reprezintă breasla bucătarilor profesioniști la EXPO DUBAI

Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism participa in perioada 1 octombrie 2021 – 31 martie 2022, la EXPO DUBAI desfasurat in Dubai, Emiratele Arabe Unite. Asociatia noastra a raspuns pozitiv la invitatia facuta de catre Ministerul Afacerilor Externe, trimitand o echipa reprezentativa de bucatari profesionisti in vederea organizarii expozitiilor si demonstratiilor culinare desfasurate in Pavilionul României.

Pavilionul României, cu o suprafață de cca. 1.000 mp, ilustrează simbolic operele unor creatori români din domeniile artistic și al cercetării științifice, precum Constantin Brâncuși, George Enescu, Grigore Antipa și Nicholas Georgescu-Roegen. Acesta înglobeaza și interconecteaza o serie de teme secundare: turism, apă, tehnologie și educație, componente reprezentative pentru România, ilustrate într-o nouă perspectivă.


Prima ediție a avut loc în anul 1851, iar din anul 1931 Expozițiile Mondiale se desfășoară sub egida Biroul Internațional de Expoziții (BIE). O organizație interguvernamentală însărcinată cu supravegherea și reglementarea Expozițiilor Mondiale.


Echipa ANBCT Romania este formata din Dragos Bercea, Capitanul Echipei Nationale de Bucatari care ne-a reprezentat la Olimpiada Gastronomica din anul 2020 de la Stuttgart, Germania, Pavel Gherghe si Vitelaru Sergiu, membri ANBCT Romania.