top of page
banner UFC.png
  • Poza scriitoruluiANBCT

Alexandru Mocean este primul Campion National de Sushi, din Romania!

In data de 5 mai s-a desfasurat in cadrul CARNEXPO din Statiunea Olimp, primul Campionat National de Sushi, competitie lansata si promovata de catre Asociatia Nationala de Bucatari si Cofetari sin Turism - Romania.


Competitia s-a desfasurat dupa un regulament strict, avand la baza reguli impuse in marile competitii de sushi, desfasurate in campionatele din Japonia. Competitia a inceput cu o demonstratie de filetare a unui ton de 60 de kilograme, facuta de catre Denis Cebotari, Sushi Chef la celebrul restaurant cu preparate traditionale japoneze, YOSHI Sushi & Tepaniaki din Bucuresti.Competitia a avut doua probe in care juriul a examinat aptitudinile de munca ale concurentilor ( tehnicile de transare si filetare /feliere ) si prezentarea unui platou de sushi in stil EDO-MAE unde pe langa aspectul general a fost luat in calcul gustul si asocierea de gusturi.

  • Taierea pestelui in stil japonez Samnai Oroshi

  • Pregatirea si prezentarea unui platou in stil traditional japonez .


La finalul concursului, Alexandru Mocean din orasul Cluj-Napoca, sushi chef la Tokio Grup, a fost ales castigatorul concursului, astfel devenind primul Campion National de Sushi din Romania. Pe locul doi s-a clasat Draghici Ovidiu, Sushi Chef la Art Cafe din Arad, iar pe locul trei Andrei Ghimpu, Head Chef la Restaurant Elephante din Bucuresti.

Evenimentul competitionala a fost organizat de catre departamentul de comunicare si evenimente din cadrul ANBCT ( departament condus de catre domnul Laurentiu Mata ) si domnul Paul Siserman, membru in cadrul asociatiei, si a fost sustinut de catre partenerii nostri comerciali de la CELLI Romania, METRO Romania si Unilever Food Solution Romania.

1.763 afișări0 comentarii
bottom of page