Caută
  • ANBCT

A treia medalie de argint pentru echipa națională a României

A treia medalie de argint pentru echipa națională a României, reprezentată de membrii ANBCT România. Flavian Dobre și Alexandru Stefan – nume de care veți auzi cu siguranță numai la superlativ în patiseria și cofetăria mondială.


După o prestație de excepție, doar o foarte mică diferență de puncte i-a despărțit de medalia de aur. De fapt medalia de argint câștigată astăzi de cei doi este un adevărat AUR, prin profesionalismul de care au dat dovadă pe parcursul competiției, prin rafinamentul și gustul preparatelor de concurs.


Încă din 2015, Flavian Dobre face parte din cei mai buni 30 de cofetari ai lumii.A studiat la cele mai prestigioase școli din domeniu: Lenôtre din Paris și Academia Etoile din Italia.


El a participat, de asemenea, la numeroase competiții internaționale, iar printre distincțiile sale cele mai de preț se numără medalia de aur la Categoria Decor, la Concursul Internaţional IBA, din München, și medalia de argint la același concurs, pentru Categoria Gust.


„Daca vrei sa te numesti cofetar, trebuie sa stii inainte de toate materiile prime si la ce se foloseste fiecare, iar aici cofetarii au mult de invatat. In plus, nu au fost scoli de cofetarie in Romania, iar eu consider ca la o scoala fiecare cursant trebuie sa lucreze, nu sa observe cum lucreaza altcineva. Altceva este cand pui tu mana pe produs, simti materia prima. De asemenea, este pacat ca nu exista o scoala de acest gen patronata de stat, cu campus, acreditata, cu profesori recunoscuti.” – Flavian Dobre