top of page
banner UFC.png
banner.png
348824527_215552291260607_6553731018223536286_n.jpg
  • Poza scriitoruluiANBCT

A doua semifinala Global Master Chef pentru Dubai, Romania ia startul in linie cu alte 11 tari

Bled – Radovljica, Slovenia - 25 Octobmbrie - 29 Octobrie 2007In fata unui juriu extrem de server, din tara gazda, Slovenia, dar si din Malta, Italia, Romania si Cipru, prezidat de directorul regional Europa de Sus, Srecko Kocklic si avand ca observator pe dl Reinhold Metz, directorul regional Europa Centrala, concursul a debutat joi seara la scoala de invatamant hotelier de la Radovlicka unde fiecare junior a tras din urna numarul bucatariei si seria in care urmau sa lucreze. A urmat un dineu oferit de cursantii scolii unde urma sa se desfasoare competitia, sponsorizat de unicul distribuitor produse Barilla in Slovenia.


Echipa Romaniei, prin mana lui Razvan Ralea intra in concurs sambata, 27 octombrie, in bucataria 4. Bucatariile scolii, in numar de 5 impresioneaza ca dimensiuni si dotare materiala. Sunt extrem de spatioase, bine organizate si complet dotate pentru aplicatiile practice de bucatarie-patiserie-cofetarie-brutarie.


Vineri, 26 octombrie, concurentilor din cele 11 tari sunt supusi unei noi trageri la sorti: aceea de a selecta varianta cu ingredientele obligatorii din liste:


1 – prima lista: ingrediente obligatorii – cotlet de caprioara, dovleac, branza de capra, castane, miere de castane

2 – a doua lista: ingrediente obligatorii – cotlet de miel, dovleac, cascaval specific, castane, miere de castane.

Ingredientele sunt prezentate in liste lungi: singurul peste, lup de mare, in rest multe legume, fructe, verdeturi, castane, piure de castane.


Echipa Romaniei decide meniul in 2 ore:


  • gustare vegetariana: Turnulet de varfuri de sparanghel cu umplutura de amestec de branzeturi cu castane marinate pe carpaccio de sfecla rosie si sos Sabayon de miere de castane

  • entree – millefeuille de lup de mare cu rosie cherry si bula de orez in spanac

  • preparat de baza : cotlet dezosat de caprioara cu crusta de verdeturi, cartof fondant, garnitura de pere fierte in vin rosu cu scortisoara, piure de castane

  • desert : prajitura cu morcov, lacrima de ciocolata cu semi-freddo, jeleu de fructe


Prestatia echipei a fost deosebita, insa, anul acesta, echipa calificata la finala Global Master Chef din Dubai 2008 este echipa din Cipru. Diferenta dintre prima clasata si urmatoarea clasata, Romania, a fost de doar 10 puncte.

Pe locul 3 s-a clasat echipa din Portugalia.


Global Master Chef – Nord ultima reduta


Desfasurat in perioda 2-3 noiembrie la Tallinn in Estonia, ultima semifinala europeana si-a desemnat castigatorul: Tom Victor Gausdal din Norvegia va reprezenta Europa de Nord la finala Global Master Chef din Dubai.


Dr. Ing. Gabriela Berechet

Secretar general ANBCT


4 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page