Caută
  • ANBCT

84 DE NOI MAESTRII IN ARTA CULINARA DIN ROMANIA

Centrul National de Învatamânt Turistic si Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism – România a organizat în perioada 13 – 17 noiembrie 2006, a VI-a editie a examenului de obtinere a distinctiei de Maestru in Arta Culinara cu cofinantarea Autoritatii Nationale pentru Turism , în conformitate cu ordinul Ministrului Turismului Nr. 89/1995.


La acest examen s-au înscris 84 de participanti, dintre care 74 de bucatari si 10 cofetari-patiseri.


Participantii provin în proportie de 25% de la filiala ANBCT Bucuresti, 25% de la filiala ANBCT Brasov-Predeal, iar restul de la celelalte filiale din tara (Sibiu, Timis, Constanta, Cluj etc). La aceasta editie am avut 2 competitori români cu rezidenta în strainatate si un cetatean strain cu resedinta în România.


38% dintre participanti sunt femei si 62% sunt barbati.


Conditiile de înscriere la examenul pentru obtinerea distinctiei de MAESTRU IN ARTA CULINARA au fost:

  • sa fie membru ANBCT

  • sa fie absolvent al unui curs de specializare/perfectionare

  • vechime de minimum 10 ani în meseria de bucatar/cofetar

  • preocupare pe linia promovării artei culinare (participări la concursuri profesionale nationale si internaţionale, apariţii în presa de specialitate, apariţii TV etc)

Examenul a inclus o pregatire teoretica si practica efectuata cu experti ai asociatului CNIT, SC Tourism, Hotel & Restaurant - Consulting Group S.R.L., o proba scrisa la care nota minima de promovare a fost nota 7 (sapte), si o proba practica, desfasurata în 2 etape:


Etapa 1

pentru bucatari:

  • întocmirea si realizarea unui meniu alcatuit din 3 preparate: gustare, preparat de baza si desert. Fiecare preparat s-a montat în 2 farfurii, în fata juriului, astfel încât sa se poata evidentia efectul optic în relatia marime/ cantitate.