top of page

Parteneri educationali

      Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism a dezvoltat o serie de parteneriate strategice cu entitati educationale, care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei, in vederea promovarii educatiei de profil de calitate. Alaturi de partenerii nostri, dezvoltam programe, oferim burse, organizam cursuri sau folosim baza logistica disponibila pentru pregatirea echipelor nationale de bucatari si cofetari. 

city grill.png

Academia City Grill

Adresa: Restaurant Pescarus, Bucuresti 
Telefon: 0730 188 402

Pagina de Facebook

Grupul City Grill a lansat in anul 2018 Academia City Grill în scopul pregătirii actualilor şi viitorilor angajaţi ai restaurantelor. Academia City Grill este o instituţie acreditată pentru oferirea cursurilor de ospătar şi bucătar, cu recunoaştere internaţională, dublată de practică.

 

Cursanţii din academie fac practică în restaurantele grupului, dublând astfel valoarea cunoştinţelor acumulate în cursurile teoretice. În cadrul academiei se lucrează în serii de câte 10-20 de oameni. Cursurile se desfăşoară pe o perioadă de patru luni, atât în cazul ospătarilor, cât şi al bucătarilor.

 

Academia City Grill funcţionează ca o şcoală profesională. Ospătarii au cursuri o dată pe săptămână, iar practică în bucătarie de două ori pe săptămână. Investiţia totală pentru cei trei ani de studiu din program se ridică la peste 250.000 euro. Investiţia necesară dezvoltării facilităţilor pentru Academia City Grill ajunge la 100.000 euro.

ICEP.png

Adresa: Strada Gramont Nr. 38, Bucuresti 
Telefon: 0773797075

Pagina de Facebook

Înființată în 2012, Școala Hotelieră ICEP este prezentă în trei orașe (București, Iași și Cluj-Napoca) și este membră a Icepworld Group, un grup educațional internațional cu o puternică reprezentare în SUA, Marea Britanie, Spania, Franța, Germania, Turcia și România.

Acreditată de Ministerul Educației din România, școala organizează programe educaționale în domeniul ospitalității în 5 subdomenii principale:

  • Patiserie &Culinar

  • Management hotelier

  • Recepție hotelieră

  • Food & Beverages Management

Locații: 

  • Strada Gramont 38. Bucurest (România)

  • Strada Sfântul Andrei 15A. Iași

  • Strada Mihai Veliciu 23. Cluj-Napoca 

Scurtă descriere a programului său de patiserie: Școala hotelieră ICEP este organizatorul oficial și exclusiv în România al masterclass-urilor susținute de mari bucătari precum Nina Tarasova, Dinara Kasko și Ksenia Penkina, Antonio Bachour sau Amaury Guichon.

Alte facilități: Într-o zonă rezidențială din București, dispune de un laborator de patiserie de 200 m2, dotat cu cuptoare, mașină de temperat ciocolata, matrițe de silicon, mese de marmură și multe alte ustensile profesionale.


Lucrează cu ingrediente premium datorită partenerilor săi, care sunt branduri de top din domeniu, precum Valrhona, Cacao Barry, Belcolade, Ravifruit și Elle & Vire.

Taste Culinary Business Academy

Adresa: Strada16 Vlad Tepes, Brasov
Telefon: +40 268 455 401

Pagina de Facebook

TASTE Culinary Business Academy (TASTE) este o instituție educațională din Brașov care oferă un program de licență în Management și Business Culinar, oferind o diplomă Britanică de licență după finalizarea anilor de studiu.


Inspirați de prima lor academie, specializată în Management Hotelier Internațional, au creat TASTE Culinary Business Academy, ambele instituții având un parteneriat academic cu Manchester Metropolitan University din Marea Britanie.


TASTE a fost creată deoarece mulți studenți din cadrul American Hotel Academy doreau să urmeze o carieră în industria culinară, iar cursurile specializate în acest domeniu nu erau suficiente pentru a putea înțelege tot ce presupune aceasta.
Urmând modelul AHA și învățând din provocările trecute, TASTE a fost creat și încet, dar sigur, își ajunge din urmă academia-soră.

TASTE Culinary Business Academy face parte din AMERICAN EUROPEAN EDUCATION (AEE) - o organizație non-profit care pune accentul pe o educație orientată către industrie și practică, pe lângă partea teoretică, ținând cont de cele mai înalte standarde de calitate aplicate în Europa și Statele Unite ale Americii.

AEE a fost fondată în 2012 în Brașov, România și în prezent include 3 academii: TASTE Culinary Business Academy, American Hotel Academy, Digital Hub Academy, în Brașov, România 

horeca school final.png

Adresa: Strada Latină nr 6, București, România
Telefon: 0730882288

Pagina de Facebook

Acum ai ocazia să studiezi în singura școală culinară din România distinsă cu Recognition of Quality Culinary Education de către prestigioasa asociație profesională internațională World Association of Chefs Societies, înființată în anul 1928 la Sorbona în Paris. 

În calitate de școală parteneră WORLDCHEFS, Horeca Culinary School sunt în măsură să ofere studentilor o dublă certificare, astfel la finalizarea programelor de formare profesională beneficiați de o diplomă acreditată  WORLDCHEFS  care atestă calitatea programului professional absolvit recunoscută internațional.

Centrul Național de formare profesională și de orientare în carieră Horeca School, vă oferă un portofoliu vast de cursuri în domeniul Ospitalității, creat pe parcursul unui deceniu de activitate.

Horeca Culinary School dispune de laboratoare proprii, utilate la standarde Europene astfel încât studenții noștri învață totul prin metoda „hands on” pentru o înțelegere eficientă a temelor din modulele de bază, precum și a celor de la cursurile intensive alături de instructorii și mentorii Horeca School. Cursurile sunt susținute de Chefs profesioniști din țară și din mediul internațional.

ICDE_Logo_transparent.png

Adresa: Calea Bucuresti 107E, Săftica 
Telefon: 0735 226 533

Pagina de Facebook

Unicul Institut Culinar Disciples Escoffier din Romania ofera viitorilor bucatari oportunitatea de a urma programul Escoffier de formare Bucatar, structurat pe 3 nivele de studiu – nivel basic, nivel intermediar si nivel avansat – pe o durata de 12luni, in functie de experienta fiecaruia.

Datorita parteneriatului incheiat intre Institutul Culinar Discioles Escoffier si Ecole Hoteliere Notre Dame La Riche din regiunea Tours, Franta, cursantii institutului beneficiaza de prezenta profesorilor francezi pe perioada de desfasurare a programului de formare profesionala in gastronomia internationala, fiind pregatiti astfel pentru a profesa meseria de Bucatar in restaurante internationale.

Locatii:

  • Calea Bucuresti 107E, Săftica 077015

  • Craiova, str. Brazda lui Novac 77C

  • Calea București 231, Brașov 500299

Diplomele obtinute la absolvirea nivelului Avansat Escoffier sunt acreditate de Ministerul Muncii din Franta, prin prezenta la examen si examinarea cursantilor de catre comisia si reprezentantii Ecole Hoteliere Notre Dame la Riche care valideaza procedura de examinare a viitorilor Bucatari.