top of page
2.png

Masterclass Flavian Dobre

Cofetarie delicată și atrăgătoare, în stil modern, combinată cu excelență românească.

Despre Flavian Dobre

Flavian Dobre, Master Pastry Chef de la 24 de ani, deține cofetăriile Kanel, este fondatorul Academiei Flavian Dobre pentru Cofetărie, Gelaterie, Bucatărie și Brutărie&Patiserie și a creat un concept high-tech inedit pentru evenimente numit Fusion Bar.


Flavian Dobre a studiat la prestigioase instituții de învățământ gastronomic din lume: Universitatea de Arte Culinare din Oslo, Ecole Lenôtre din Paris și Academia Etoile din Italia.

A participat la competițiile internaționale de profil, unde a reprezentat România și a urcat pe podium. În 2015, la Campionatul Mondial de cofetărie din Germania ( IBA Cup), la individual, a obținut medalia de aur la categoria decor și pe cea de argint pentru categoria gust, intrând astfel în Top 30 Cofetari ai Lumii.

In anul 2020 a fost coptat in Echipa Nationala a Romaniei care ne-a reprezentat la Olimpiada Culinara de la Stuttgart, de unde s-a intors cu o medalie de bronz.

In anul 2023, a castigat medalia de argint la Global Pastry Chefs Challange de la Rimini, Italia, devenind in acest fel vice-campion european si obtinand calificarea la finala mondiala de la Singapore din anul 2024. 

Masterclass Flavian Dobre.jpg

       Despre MasterClass

 

  În acest MasterClass, Flavian Dobre, dezvăluie rețetele și tehnicile necesare pentru a recrea șapte dintre piesele sale unice de patiserie: In Time ( piesa din concursul Global Pastry Chefs Challange pentru care a castigat medalia de argint si a devenit vice-campion  european), Tortul Pure Love, Tortul Sicilia, monoportiile Chocolate Bomb, Arancia si Sweet Tomatoes, texturile Snake skin si Marble. 

La sfârșitul acestui curs veți ști:

Cum să preparați diverse mousse-uri, glazuri, cremeux, burete fără făină, aluat de sable, spray de ciocolată și multe altele. Tehnica și ordinea necesară pentru a asambla modele complexe de patiserie cu inserții și straturi multiple. O gamă de rețete și tehnici pe care le puteți adapta și aplica la propriile creații.

Ce veți învăța

Construiți cofetarie multistratificată cu tehnică, precizie și încredere
Veți vedea pas cu pas cum Flavian Dobre pregătește diferitele elemente care apar în fiecare dintre modelele sale de patiserie, încorporând ingrediente din cofetaria moderna.

Flavian va explica cele mai esențiale tehnici necesare pentru a se asigura că fiecare preparat are textura și aspectul corect.

Vedeți cum Flavian combină mai multe elemente pentru a crea interioare cu aromă, textură și contrast și învățați cum să le inserați în cadrul unui design complet.

Veți invata importanța temperaturilor de lucru și veți vedea cum să profitați de frigider, de congelator și de răcitorul cu aer comprimat pentru a construi patiserie complexă cu precizie și un finisaj curat.

INFORMATII

Disponibilitatea pentru acest curs este de 15 locuri. 

  • 3 Days Hands-On MasterClass

  • Bucuresti, Romania

  • Perioada MasterClass: 20-22 Martie, 2023

  • Pret:

Pretul include

  • Participarea la MasterClass;    

  • Colectia de retete;

  • Ingrediente Premium ;

  • Echipamente si ustensile;

  • Cafea si racoritoare;

  • Certificat de Participare;

* Veți primi șorțuri pentru a le purta în timpul MasterClass-ului, trebuie să aduceți tunică albă de cofetar/bucatar.

bottom of page